camona_autoritat_portuariaAvui dematí, Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears-EAiV ha demanat en roda de premsa front la seu de l’Autoritat Portuària de les Illes Balears la dimissió del seu president i del director degut a la seva imputació en el cas “Mar Blau”.


Carmona ha fonamentat la demanda d’aquestes dimissions en la “necessitat de mantenir unes institucions públiques més netes que mai ara que la corrupció ha embrutat el crèdit del tots els polítics”.


Així mateix, el coordinador d’Esquerra Unida ha recordat que la seva formació està a l’avantguarda de la lluita contra la corrupció i per aquest motiu és la formació política de les illes que té el codi ètic més exhaustiu i rigorós. També ha lamentat que la resta de partits i que el mateix Govern no facin servir un codi de característiques similars i que les seves posicions variïn en funció dels casos.


També manera ha lamentat que el criteri del Govern pel cessament d’aquests alts càrrecs siguin les mesures cautelars –el mateix criteri que es va establir amb Miquel Nadal- i que d’aquesta manera es permeti que les institucions públiques quedin en entredit.


A Esquerra Unida, ha dit Carmona, tenim molt clara la diferència entre les responsabilitats judicials i les polítiques. Amb independència de les responsabilitats jurídiques i penals que es puguin derivar del procés judicial, el que és clar és que hi ha hagut una irresponsabilitat política greu en la gestió de la que s’han d’assumir les conseqüències.


Per tant, per aquest cas si es pot aplicar el quart supòsit per exigir la dimissió o el cessament d’un càrrec públic expressat al codi ètic d’EU que es refereix a “les errades o negligències greus en la gestió que hagin permès l’aparició de comportaments en àmbits de la seva responsabilitat”.


Per concloure, Carmona ha ressenyat que el peculiar estatus jurídic de l’AP la converteix en un organisme de molt difícil control tant polític com social i que és imprescindible introduir mecanismes suplementaris de control democràtic de la institució que ens allunyin definitivament del favoritismes i les corrupteles actualment investigades per la fiscalia i el poder judicial.

Share This