manel_grosske_palauEsquerra Unida proposa pel futur del Palau de Congressos de Palma un acord polític que vagi més enllà de l’aval, que consta de quatre condicions. Aquestes condicions cerquen el bé comú, la gestió pública i la transparència com a referències de la nova gestió de l’equipament.


Segons el coordinador d’Esquerra Unida, Manel Carmona, “ja fa més de deu anys que Esquerra Unida aposta per la construcció d’un palau de congressos a Palma que serveixi per dotar a Balears d’unes instal·lacions de referència per la celebració d’events de primer nivell que a més ajudi a la diversificació i la desestacionalització del turisme”.


El tinent de batlessa de l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, ha declarat que “apel·lam a la nostra responsabilitat política per no deixar a mitges les obres d’aquesta infraestructura, i és aquest el motiu que l’empeny a cercar acords per la finalització del Palau de Congressos”.


Per aquest motiu donarà suport a que l’Ajuntament avali el préstec del consorci. Aquest aval no suposa cap despesa per l’Ajuntament de Palma.

Ambdós dirigents d’Esquerra Unida veuen la sortida del Grupo Barceló com una oportunitat per poder exercir una gestió més pública del Palau de Congressos, enlloc de l’explotació privada durant 40 anys per part d’aquest grup.


Per acabar, han proposat un acord polític, més enllà de l’aval, que consta de quatre condicions:


1. Les condicions de l’acord amb el Grupo Barceló per a la seva sortida de Palacio de Congresos SA, no ha de ser perjudicial pels interessos públics.


2. Els plecs de condicions de gestió han d’assegurar el control públic de l’equipament, tant si es gestiona com a concessió o com a contracta de serveis.


3. La gestió del Palau de Congressos ha de caracteritzar-se per la seva transparència. Això implica un màxim de participació. Per aquest motiu als òrgans de decisió del Palau de Congressos han de participar els partits polítics, les organitzacions sindicals i patronals, i les entitats socials.


4. S’ha d’establir un pacte sobre l’ús dels ingressos derivats del Palau de Congressos.

Share This