nou_regidor_eu_sencellesEl passat 23 de desembre, el coordinador d’Esquerra Unida-EAiV de Sencelles, Antoni Micol, va prendre possessió del càrrec de tinent de Batle de l’Ajuntament de Sencelles en substitució d’Albert Aguilera, l’ex-portaveu d’Esquerra Unida-EAiV de les Balears.


A l’acte de presa de possessió Micol va posar en valor el projecte social que des de fa 3 anys i mig desenvolupa Esquerra Unida a les àrees d’educació, cultura i joventut. Va recalcar la feina feta a àrees de nova creació com han estat educació i joventut.

De l’àrea d’educació, “la que més feina ens ha donat i la que més recursos ha hagut de menester” segons Micol, va destacar la creació de l’escola d’infants 0-3 anys, el nou model d’escola d’estiu o el servei d’activitats per a joves durant l’estiu que, segons el nou regidor de Sencelles ,“ha estat una activitat que els joves han valorat com a positiva i engrescadora”. Així mateix es va lamentar de que el projecte d’un institut de secundària no prosperés “per falta de suport d’alguns membres de l’equip de govern” tot i que estava recolzat amb la recollida de 300 signatures de pares i mares.

Dintre de l’oferta cultural duta a terme per l’Ajuntament o en col·laboració del mateix podem veure el mercat de Nadal, activitat que s’ha consolidat, la dira del llibre, el certamen de cartes d’amor, el programa de concerts, teatre, circ i cinema a la fresca “cultura a la fresca”, la triada musical, el festival “clàssica a la fresca” etc. Micol va aprofitar per fer un agraïment especial a les associacions que han ajudat a dinamitzar les diferents activitats organitzades.

Repassant la feina feta relacionada amb la conservación del patrimoni, destaca l’acondicionament i restauració del talaiot de Son Fred i la reivindicació de la Memòria Històrica amb el monument conmemoratiu druit del consens de totes les forces polítiques.

A l’altra àrea de nova creació, Micol va recordar que l’any 2008 es va inaugurar el casal de joves, acompanyat d’un projecte educatiu on siguin els i les joves qui s’impliquin en la seva organització. En paral·lel, es va posar en marxa el projecte de ràdio local i del local d’assaig, projectes per donar alternatives als joves amb iniciativa.

Micol va voler acabar la seva intervenció recordant que l’actual context de crisi ha suposat prendre mesures dràstiques per assolir l’objectiu de la reducció de les despeses. Per aquest motiu es va rescindir la tant necessitada assistència tècnica que donava suport a la regidoria,s’han hagut d’unificar o l’eliminació dels becaris que donaven suport a les biblioteques o al casal de joves.

Mirant cap el futur, Micol va apostar per la consolidació dels recursos i projectes creats amb l’ajuda del compromís “de paraula” de la batlia.

Finalment, va concloure el seu discurs convidant a “participar més en les decisions del nostre ajuntament”.
Share This