grosske_nanda_carmona-Son_DuretaEsquerra Unida ha manifestat avui dematí la seva preocupació per la situació d’incertesa en referència al futur de l’hospital de Son Dureta i ha exigit la convocatòria d’una comissió mixta entre Govern, CIM i Ajuntament de Palma per determinar el futur ús. Nanda Caro, candidata d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Palma, ha senyalat que “per una banda existeix el risc d’abandonament d’una infraestructura que es pot destinar a altres usos, més enllà de l’hospitalari, i per l’altra el risc de que es converteixi en un macro-infrahabitatge pels sense sostre”.

El trasllat de l’hospital de referència de Balears, de Son Dureta a Son Espases, ha provocat l’abandonament d’una de les infraestructures més importants que ha tingut Palma i que, a hores d’ara, te més potencialitats.

Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida, ha posat de manifest la seva preocupació pel risc evident que el solar de Son Dureta, el qual s’ha revaloritzat durant els darrers anys, pugui passar a mans privades per donar-li un ús, per exemple, urbanístic.

Caro ha explicat que no és prudent esperar a les eleccions per determinar què s’ha de fer amb Son Dureta i que s’ha de començar d’immediat aquest camí. Les necessitats sociosanitàries de Palma fan que l’ús de Son Dureta sigui ideal per poder poder atendre a gent gran, dependent, discapacitats o salut mental, per exemple, en funció de les necessitats determinades per la Llei de Dependència i la cartera de serveis que està elaborant el Govern.

Per aquest motiu instarem al Consell de Serveis Socials de la CAIB per estudiar amb detall aquestes necessitats i l’ús que es pugui donar a Son Dureta.

Per altra banda, Eberhard Grosske ha manifestat la seva preocupació davant el que considera el risc més immediat que és que Son Dureta s’afegeixi a la llista de infrahabitatges de Palma, una lluita que Esquerra Unida està duent a terme des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament i que te com a principals exemples l’edifici del carrer Brotad, Can Angelí, el canòdrom o Son Riera-Son Banya.

Share This