candidatxciutadellaEl veterà sindicalista Iñaki Silveira Lorenzo, de 57 anys, serà el cap de cartell d’Esquerra Unida-Esquerra de Menorca a l’Ajuntament de Ciutadella. Un cap de cartell que pren els galons d’alcaldable amb la idea clara de presentar-se com a alternativa vàlida d’esquerres a uns partits, PSOE i PSM, que han estat durant l’últim any i mitg, va dir, «presoners d’un partit minoritari de dretes que no els deixa maniobrar».


Al costat de Silveira, actual secretari d’Acció Sindical de Comissions Obreres a Menorca, conformen la candidatura Amor Mateo, de 30 anys, titulada en Magisteri, que ocuparà el número dos; Natzaret Maqueda, de 21 anys (tres); Jesús Ortega, de 45 anys, que treballa en el sector bisuter en l’empresa Juan Valera (número quatre); i Rosa María Deu, de 54 anys, que concorrerà en cinquè lloc de la llista. La candidatura de d’EM-EU va ser presentada aquest dimarts en el transcurs d’un acte celebrat a la Casa de Cultura de Ciutadella, que va explicar també, entre uns altres, amb la presència del coordinador insular, Jesús Barrasa.


EM-EU PRESENTA UN PROGRAMA DE CAIRE SOCIAL ‘PER AFAVORIR ALS MÉS DESAFAVORITS’


Durant el seu discurs, el número un d’Esquerra Unida per l’Ajuntament de Ciutadella, Iñaki Silveira, va avançar les línies mestres del seu programa electoral, que ofereix alguna proposta sorprenent, com la idea de «reconvertir la terminal portuària de Ciutadella en un edifici d’ús cívic». Al marge d’aquesta iniciativa, Silveira va exposar l’aposta de EM-EU per desenvolupar un programa de caire eminentment social amb l’ànim «d’afavorir als més desfavorits» i de «no carregar, com han fet tots els partits, el pes de la crisi sobre les esquenes dels ciutadans».


Va apostar per un Pla General «que eviti l’especulació urbanística» i que promogui la creació «d’espais per a la vida comunitària». Va explicar també el pla d’EM-EU de projectar la construcció de dobles canalitzacions per a un millor aprofitament de les aigües residuals; la reserva de sòl per a habitatges protegits (VPO) amb destinació al mercat del lloguer o de la compra; la reestructuració del Centre de Salut del Canal Salat «per donar cabuda a totes les especialitats»; la voluntat de «posar fi a la precarietat laboral i contractual de les treballadores socials»; o el suport a la constitució d’un consorci insular encarregat de gestionar la producció, distribució i manteniment del servei d’aigua.


Silveira va carregar en el seu discurs contra el regidor d’ Unió des Poble de Ciutadella (UPCM), Joan Triay. «Ja se sap que a Ciutadella es fa el que diu aquest senyor», va afirmar. «Ell és el que decideix, per exemple, quins documents del cas de Son Quim són bons i quins documents no, encara que sigui contradient als tècnics del Consell de Menorca».


La número dos, Amor Mateo, va llegir un document elaborat pel partit en el qual es constata que «des de fa massa temps» Ciutadella «està patint un model de política allunyat de les necessitats reals de les i els veïns, una política crispada, especulativa, corrupta, plena de transfuguisme i des de fa massa temps, una política, en mans i dependent de la dreta més rància, caciquil i populista de Ciutadella». «EM -va dir Mateo-, com a força política confrontarà dialècticament, amb la dreta i l’esquerra claudicant, no només criticant la seva gestió, sinó proposant noves alternatives per al desenvolupament de Ciutadella i el benestar dels qui vivim en ella».


Per la seva banda, Silveira, que no va descartar arribar a acords amb qualsevol força a la nostra esquerra, sobre la base d’un programa», confia en les possibilitats de la seva candidatura d’obtenir representació en l’Ajuntament de Ciutadella.

Share This