manel_carmona_candidat_caib_2011Esquerra Unida de les Illes Balears ha presentat avui a Manel Carmona, coordinador de la formació roja i verda, com a candidat al Parlament per les eleccions autonòmiques del proper mes de maig com una alternativa per a les 142.000 persones desocupades de Balears.


Contra la resignació, el descontent i la desmobilització general Carmona ha demanat el suport del conjunt de l’esquerra social, sindical i intelectual ja que la presència d’Esquerra Unida a les institucions és ara més important que mai.

“Esquerra Unida és més important que mai per defensar els treballadors i treballadores perquè tothom pot veure aquests dies com el PSOE i el PP es posen d’acord per abaratir les pensions” ha declarat Manel Carmona en referència al bipartidisme i ha afegit que “en política econòmica, PP i PSOE segueixen les mateixes receptes neolliberals”.


El candidat d’Esquerra Unida a la presidència del Govern Balear ha dit que existeixen alternatives a les polítiques que dicten els mercats, uns mercats que tenen nom i cara i que són responsables de l’actual tortura als drets socials i laborals.


Carmona ha fet menció a les 142.000 persones desocupades a Balears, dades extretes de l’Enquesta de Població Activa (EPA), per oferir-lis una sortida social a la crisi on siguin protagonistes la lluita contra el frau fiscal i una reforma fiscal progressiva, on els que més tenen paguin més. “Ara més que mai és fonamental redistribuir la riquesa per evitar que més del 10% de la població de les Illes estigui a l’atur”.


Al programa electoral, que s’acabarà de redactar el febrer de forma conjunta entre la militància d’Esquerra Unida i les organitzacions socials que vulguin construir una societat progressista d’esquerres, constaran una sèrie de propostes per regenerar la indústria turística per tal d’aconseguir la desestacionalització i la renovació de la planta hotelera amb el beneficis que s’han anat obtenint durant els darrers anys. En aquest sentit Carmona ha desitjat que “els diners que es generin aquí no se’n vagin al nord d’Àfrica” i serveixin per crear més llocs de feina.


Carmona ha recordat que Esquerra Unida està a favor de que la renovació hotelera es faci majoritàriament a càrrec dels beneficis que han generat els propis hotelers, tal com estan plantejades les inversions per la reforma de la Platja de Palma.


Sobre els darrers esdeveniments sobre la reforma de les pensions per part del Govern, Carmona ha manifestat que “hi ha condicions objectives per a una Vaga General”.

Share This