carmona-caro-no-siguis-inocentEls candidats Esquerra Unida a l’Ajuntament i al Parlament de les Illes Balears, Nanda Caro i Manel Carmona, han presentat avui la campanya “no siguis innocent” que desmenteix els arguments capitalistes i falaços que tant el govern del PSOE, com el PP i les entitats financeres fan servir per justificar la reforma de les pensions.


Nanda Caro ha denunciat que l’autèntic i inconfessable objectiu de la reforma de les pensions no és altre que implantar un model mixt de pensions que inclogui una part pública i una altra privada. “Els plans de pensions privats són els que necessiten d’una reforma per ser viables i no les pensions públiques que estan garantides de sobra” ha afirmat Caro que ha apuntat a la banca privada com a principal beneficiària d’aquestes reformes.


Caro ha mencionat els estudis dels catedràtics Juan Torres i de Vicenç Navarro qui afirmen que els factors més importants per garantir les pensions són el nombre de cotitzants i la mesura de les seves cotitzacions, enlloc de la proporció entre joves i ancians. Per aquest motiu és fonamental que es faci efectiva la pujada dels salaris mínims i la lluita contra el treball en precari i el frau fiscal, que tindria com a conseqüència més cotitzants amb majors cotitzacions.


Un altre biaix en l’argumentari capitalista, ha dit Caro, és la productivitat. L’augment progressiu de la productivitat ha fet que si a principis de segle feien falta 7 cotitzants per mantenir a un pensionista, avui dia només fan falta 3. És d’esperar que en un futur cada cotitzant pugui mantenir a un pensionista o inclús a dos.


Per la seva part, Carmona ha valorat molt negativament al bipartidisme del PP i del PSOE que una vegada més fa pagar als més febles una crisi que no han provocat mentre que s’allibera de cap responsabilitat a la banca.


“El Govern de l’Estat torna a castigar als més febles mitjançant un atac mai vist a l’Estat el Benestar” ha manifestat Carmona que ha afegit que “els fons de pensions de la Seguretat Social són el tresor que els pirates de la banca volen fer-se seu”.


Per concloure, Carmona ha posat en alerta a la ciutadania donat que l’augment del càlcul de les pensions repercutirà a la qualitat de vida de tothom. “Allargar 5 anys el període de càlcul suposarà una retallada del 10% de la pensió, i si la jubilació s’allarga fins els 67 anys pot significar un 16% menys”. Per aquests motius ara més que mai és important que els treballadores i les treballadores estiguem units i plantem cara a aquestes polítiques conservadores pactades entre el govern del PSOE i el PP.

Share This