xavier_morell-manel_carmona_180111_webCarmona espera “que els responsables dels delictes acabin a la presó i que retornin els doblers a la ciutadania”


Davant un símbol manacorí com és l’empresa Melchor Mascaró, implicada a l’operació Clavaguera, el candidat per Esquerra Unida al Govern Balear, Manel Carmona, acompanyat del candidat a la batlia de Manacor, Xavier Morell, han lamentat que la regeneració d’Unió Mallorquina hagi quedat amb entredit i ha demanat a aquest partit que apartin a la seva portaveu, Cati Julve, de tota expressió pública i institucional, tant en el Consell de Mallorca com d’ALM-UM a l’Ajuntament de Manacor.


Carmona ha recordat que “amb independència de on puguin conduir les implicacions i ramificacions del cas Clavaguera el que està absolutament clar és que tot això és responsabilitat política de la que va ser consellera de medi ambient”, seguidament ha afegit que “o bé hi ha participat d’una manera directa i delictiva o bé ha deixat que passés, en qualsevol cas ha d’assumir les responsabilitats polítiques d’aquesta trama que s’ha dut a terme sota les seves competències”. Al mateix temps convida a Unió Mallorquina a fer una reflexió interna sobre la conveniència de presentar-se a les properes eleccions per tal de poder engrescar un procés de regeneració veritable.


Esquerra Unida vol denunciar que juntament, amb polítics corruptes, existeixen empreses corruptes o disposades a corrompre’s. Algunes, com es desprèn de les investigacions, estan vinculades des del seu naixement a la gestió d’Unió Mallorquina, com Ses Nostres Eines, empresa imputada a la operació Clavaguera.


El candidat el Govern Balear ha recomanat a Antich que no segueixi amb els acostaments a Unió Mallorquina, “igual que cal aïllar als terroristes, cal aïllar als corruptes i Unió Mallorquina està molt lluny encara de la regeneració i molt aprop de la presó”.


Per la seva banda Morell espera que ALM-UM no presenti a Cati Julve candidata a la batlia perquè Manacor es mereix candidats i candidates a la batlia sense cap olor a clavegueram.


Tant l’operació Clavaguera com el fet de que la gerent d’Emaya, Malena Tortella, continuen al capdavant de la vida pública i política demostra que la regeneració que tant pregona UM no és més que paper banyat.

Esquerra Unida ha estat encapçalant la lluita contra la corrupció política des de la seva creació, amb fites tant importants com el cas Túnel de Sóller, que va fer caure el president Cañellas,  o ser clau en l’expulsió d’UM dels principals governs l’any passat, condicionant a Antich la seva continuïtat en el govern si no expulsava aquest partit.

Share This