candidatura_mao_2011Seguint amb el calendari establert en el passat mes de setembre pel Consell Polític Insular, pel qual durant el mes de gener de 2011 s’elegirien els caps de llista de les diferents poblacions a les quals ens presentam com a Esquerra de Menorca, i després d’haver fet la setmana passada la presentació de les candidatures de Ciutadella i es Castell, avui dissabte s’ha realitzat la presentació corresponent a Maó.


En aquest sentit, volem informar que en l’Assemblea local d’EM – EU Maó, celebrada fa uns dies, es va procedir a l’elecció del candidat l’Alcaldia de la nostra ciutat, així com dels següents que l’acompanyaran.


Com solem recordar habitualment, com a moviment assembleari que som, qualsevol persona es pot presentar a candidat fins al mateix dia de l’assemblea. Ja que no hi va haver-hi candidatura, els presents, per unanimitat, van sol·licitar a l’actual regidor, Mateu Llabrés, que encapçalés la candidatura, el qual va acceptar. El principal motiu d’aquesta proposta  és donar de continuïtat la feina encetada a l’Ajuntament a l’actual mandat i atorgar-li la confiança de liderar de nou el projecte d’EM – EU a Maó, atès que creiem que s’està realitzant una tasca molt  positiva dintre de la institució, i no únicament des de la gestió de la Regidoria de Mobilitat.


 

Així mateix, es va aprovar l’esborrany de programa electoral per a les eleccions de maig. A partir d’aquests moments aquest esborrany serà presentat a col·lectius i particulars amb l’objectiu que es puguin recollir aquelles aportacions que el puguin enriquir.  Finalment, es va elegir el comitè encarregat d’elaborar la proposta complerta de la candidatura. L’objectiu és que, igual que en les eleccions de 2007, poder presentar una llista plural i diversa, composada per persones que provenen de diversos sectors socials, i  que ja podem anticipar que tindrà una renovació important respecte de llavors, i estarà formada per una presència nombrosa de persones independents que no militen en Esquerra de Menorca però que comparteixen plenament la nostra feina i els nostres objectius.

 

El balanç que fem de la nostra presència en els òrgans de govern municipal, és positiva. No tan sols des de la gestió directa a través de la regidoria de mobilitat, que està essent una peça clau en la transformació, lenta però constant, del model de ciutat que sempre hem defensat, sinó també en tots aquell àmbits global de gestió que estan suposant un major control de la despesa pública i la racionalització i priorització dels recursos dels quals disposam.


Esquerra de Menorca se presenta a les eleccions de maig amb un doble objectiu. D’una banda, augmentar representació i obtenir dos regidors, i, d’altra, poder seguir essent influent en les polítiques municipals en la consecució d’un municipi més pensat per a les persones. Som conscients que quan major és la representació major és també aquesta capacitat d’influència dins la corporació.


Relació dels 4 primers llocs.

1. Mateu Llabrés, de 45 anys, és actualment regidor a l’Ajuntament de Maó, repeteix per tant com a candidat (ja ho va ser l’any 2007). Professional de l’hosteleria, va ser Coordinador Insular d’EM – EU en el període 2005 – 2009, en la qual milita des de 1994. Soci del GOB i professor de  Ball menorquí.

2. Antoni Carrillos, de 43 anys, professor de música i actualment Dtor. del Conservatori de Música de Menorca.

3. Àgueda Tur, de 42 anys, cuinera del col·legi Mare de Déu de Gràcia i membre de CC.OO.

4. Verònica Melià, de 29 anys, actriu, monitora de teatre i membre del Consell de la Joventut de les Illes Balears.


Share This