carmona_sobre_pacte_socialEsquerra Unida coincideix amb els sindicats en que el descens de l’atur a les Illes Balears no és degut a l’augment de contractacions sinó a l’abandonament de les illes de persones, principalment estrangers, inscrites com demandants de treball.


Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida, opina que “aquestes dades continuen sent les pitjors de la història” i que “espera que la Conselleria de Treball implanti el més aviat possible les mesures de xoc que varen acordar accelerar les direccions del PSIB i EU”.


Així mateix, Carmona ha volgut recordar que “el govern de Rodríguez Zapatero ha tornat a quedar en evidència després d’assegurar que la reforma laboral era fonamental per crear llocs de feina, i el que es constata és que només serveix per veure uns resultats lamentables cada mes”.


Sobre el Pacte Social ha manifestat que “des d’Esquerra Unida opinem que s’estan adoptant unes mesures per un context que, quan en haver superat la crisi haurem d’arrossegar com si encara hi estiguéssim. És a dir, el Pacte Social suposa viure com si hagués crisi també quan ja no n’hi hagi”.


Per concloure, Carmona ha recordat que “sí que existeix alternativa a tot aquest seguit de retalls socials i que Esquerra Unida, a diferència d’altres formacions polítiques, si s’atreveix a enunciar. Aquesta sortida social a la crisi passa per la creació d’una banca pública que ajudi a dinamitzar l’economia i preveure l’especulació, l’augment dels ingressos mitjançant una reforma fiscal progressiva i que pagui més qui més te, lluitar contra l’economia submergida que suposa entre un 20 i un 25% del PIB i, tot i que la posició actual d’Esquerra Unida és mantenir en 65 anys l’edat de jubilació, amb aquestes reformes no és exagerat obrir el debat d’avançar l’edat de jubilació (seguint la tendència dels estats d’Europa amb els drets socials més desenvolupats) per tal d’acabar amb l’atur juvenil.

Share This