presentacio_eleccions_2011_agueda_jesus_toniEl passat dissabte, es va celebra Assemblea Extraordinària d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida. Entre els punts del dia hi eren l’aprovació inicial del programa electoral a nivell insular, la ratificació dels programes i candidatures municipals i l’elecció dels caps de llistes a Consell Insular i Parlament de les Illes Balears.

 

En primer lloc es va aprovar l’esborrany del programa electoral insular per a les eleccions de maig. A partir d’aquests moments aquest pre-programa serà presentat a col·lectius i particulars amb l’objectiu que es puguin recollir aquelles aportacions que el puguin enriquir.

 

A continuació es va informar del procés d’elecció dels distints candidats ja elegits per les assemblees locals, que volem recordar que són:

 
Ciutadella: Iñaki Silveira

Maó: Mateu Llabrés
Es Castell: Juan Miquel Gomila
Sant Lluís: Miquel Melià
 

 També estem dins l’Entesa des Mercadal on la nostra companya, Rosa Palliser, encapçalarà la llista d’aquesta formació; i l’Entesa de Ferreries on tenim a Joana Febrer com número 2 de la candidatura.

 
Només falta la decisió final de l’Assemblea d’Alaior, prevista per aquests pròxims dies. Per acabar, dir també que serem presents dintre de la candidatura que presentarà Alternativa pes Migjorn Gran. D’aquesta manera, un cop més , podem dir que EM-EU serà present en totes les candidatures que es presenten a Menorca.

 

Finalitzat aquest punt es va procedir a l’elecció del candidat al Consell Insular i al Parlament Balear.

Com solem recordar habitualment, com a moviment assembleari que som, qualsevol persona es pot presentar a tal fi fins el mateix dia de l’assemblea. En aquest sentit es va presentar una única candidatura avalada per la Comissió Executiva i el Consell Polític Insular, en la persona de Jesús Barrasa.

 

Tot i que hi havia la possibilitat de separar les dues candidatures, hem trobat oportú que sigui la mateixa persona qui encapçali les dues candidatures. D’una banda perquè el programa que hem configurat és per damunt de tot insular, independentment de quina sigui l’administració competent en cada matèria. Considerem oportú que la mateixa persona que sigui al CIM també pugui estar igualment al Parlament, que és d’on emanen les competències a gestionar.

 

Avui dia és molt mal de fer realitzar un debat únicament basat en el CIM perquè contínuament surten aspectes relacionats amb la gestió del Govern Balear i les decisions parlamentàries, les quals afecten a la gestió dels distints consells insulars.

 

La candidatura de Jesús Barrasa va ser aprovada per unanimitat dels presents.

 
Per qui no li coneixen, recordar que Jesús Barrasa té 48 anys, és psicòleg de professió i vinculat de manera molt estreta dins del món associatiu de caire social.

 
Una vegada feta l’elecció del candidat, aquest va donar les gràcies als assistents per la confiança dipositada en la seva persona i va manifestar el seu convenciment de que Esquerra de Menorca tornaria a les institucions insulars i balears ja que som una força necessària per aturar la política neoliberal d’atac als treballadors i treballadores que estan aplicant els partits que governen al CIM (PSOE-PSM-Verds).

 

S’ha d’implantar l’austeritat dins de la administració insular, i aquesta política d’austeritat passa necessariament per la reducció de l’estructura sobredimensionada que en aquest moments es té.

S’ha de potenciar l’economia de l’Illa, obrint nous jaciments d’ocupació i intentar que l’economia de Menorca no depengui, quasi en exclusivitat, del turisme. S’ha de lligar el progrés econòmic a la sostenibilitat de l’illa en denominada economia verda.

Per finalitzar, es van recordar que els objectius polítics d’EM-EU és entrar dins de les dues institucions, rendibilitzant l’únic vot d’esquerra social i ecologista. Les enquestes ens donen a nivell estatal entre un 7,5 i un 8,2%, a Menorca basta amb un 6,2% per entrar dins el Consell i el Parlament, i estem convençuts que el podem aconseguir.

Maó, 7 de febrer de 2010

Assemblea Insular d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida.

Share This