Esquerra Unida posa de manifest el seu suport als 13 saharauis que varen arribar a Fuerteventura el passat 5 de gener en una pastera i als que l’estat espanyol els ha denegat el dret d’asil.

Així mateix, Esquerra Unida es congratula de la decissió presa pel tribunal d’Estrasburg que demana a Espanya que anul·li l’ordre d’expulsió fins que puguiestudiar  amb temps suficient els recursos contra la inadmissió a tràmit del dret d’asil.

Esquerra Unida espera que finalment no es tramitin aquestes ordres d’expulsió degut a l’alt risc de repressió i d’èsser torturats que còrren aquest ciutadans del Sàhara Occidental.
Per aquest motiu, diversos membres d’Esquerra Unida es varen acostar a la jaima instal·lada al Passeig des Born de Palma per interessar-se per aquests aconteixements i per mostrar la seva solidaritat amb aquestes 13 persones i amb el poble saharauí.

No obstant això, des de l’àrea d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Palma i dintre del marc “pais convidat” promogut per l’agència de cooperació municipal, es va triar el Sahara Occidental com el territori per adreçar les accions de cooperació al desenvolupament de Cort per l’any 2011.
Share This