enquesta_UHDes d’Esquerra Unida posem de manifest que les enquestes publicades al diari Ultima Hora no reflecteixen la representativitat del panorama electoral de forma suficientment objectiva donat a les aparatoses diferències en la forma de presentar-se de les diferents forces polítiques.


Com es pot veure al gràfic de la portada, cap membre d’Esquerra Unida ha estat al llarg d’aquesta legislatura al Ple de Cort. Aquesta dada no és certa donat que el nostre company Eberhard Grosske no només n’és membre del Ple sinó que, a més a més, n’és el segon tinent de batlessa, portaveu del grup municipal i en va ser el cap de llista a les eleccions de 2007.


Aquesta mateixa errada la podem veure a la taula que apareix a les pàgines interiors, però d’una forma encara més clara donat que als resultats de 2007 no apareix el BLOC i s’atribueix el 100% dels vots de la coalició BLOC a PSM-IV, deixant així a zero la cel·la d’Esquerra Unida.


En qualsevol cas, el resultat que apareix a l’enquesta (2%) seria el més baix de la història d’Esquerra Unida a unes eleccions a Palma, topa amb el creixement general de IU i seria la primera vegada a la història que Esquerra Unida obté els mateixos resultats a Palma que a la part forana.


Per altra banda, i segons apareix a les dades tècniques de l’enquesta, de les 2.000 persones enquestades, només 400 són de Palma. Amb la informació que apareix, entenem que 1.600 persones enquestades no resideixen ni votaran al municipi del que opinen. En cas que aquesta informació sigui així, Esquerra Unida posa en dubte que l’espai mostral seleccionat per aquesta enquesta sigui representatiu.


Esquerra Unida posa en dubte el mètode d’aquesta enquesta i de com s’han efectuat les preguntes. L’enquesta que UH va comanar a IBES és l’única d’Espanya que empitjora els resultats d’aquesta formació política. Si ja és difícil de creure que ExC es situï en el 3%, encara ho és més que Esquerra de Menorca-Esquerra Unida perdi 1,5 punts respecte a les darreres eleccions europees, el qual és gairebé impossible tenint en compte l’enfortiment de la nostra organització durant aquests anys de crisi on la tendència de Izquierda Unida ha estat a l’alça a totes les enquestes d’arreu l’estat.


Per aquests motius volem posar en dubte els resultats de les enquestes publicades per Ultima Hora i demanen que de cara a les següents reedicions es tingui en compte la incidència del BLOC i l’actual divisió d’aquesta coalició en les següents parts: PSM-IV, Esquerra i Esquerra Unida.

Share This