web_NUCLEARS_2El coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears i candidat al Parlament, Manel Carmona, ha registrat avui a la Delegaciódel Govern una carta adreçada al President del Govern i al Ministre d’Indústria.

Aquesta carta qüestiona les mesures del Govern front la catàstrofe nuclear de Japó, ja que considera que no és un problema exclusiu d’aquest estat, sinó que obeeix a una crisi global al que el model nuclear no té cabuda.

També critica al Consejo de Seguridad Nuclear per l’incertesa creada després d’assegurar que no passaria el que ha passat ja que les centrals espanyoles de Garoña i Cofrentes són similars a la de Fukushima.

S’afirma que el model energètic nuclear no és ni viable ni segur ni net i es critica al Govern central per seguir la mateixa recepte que amb la crisi econòmica: “primer ignorar i després no fer res en el moment oportú”

Finalment proposa el tancament de les centrals nuclears espanyoles alhora que s’impulsen mesures d’estalvi energètic, optimització de la despesa energètica i un major protagonisme de les fonts d’energies renovables.

Manel Carmona ha expressat el temor, tant d’Esquerra Unida com de la ciutadania balear, a que les conseqüències d’una eventual catàstrofe nuclear a qualsevol central de les que a Espanya estan en actiu, arribi a l’arxipèlag. Ha recordat que Fukushima dista de Tokio el mateix que Vandellós de les Illes.

Carmona ha proposat al Govern, PP, CIU i PNB fer marxa enrera en al seva aposta de donar 40 anys de vida a les centrals nuclears espanyoles, s’estableixi una moratòria i es posi en marxa un pla de desmantellament d’aquestes alhora que es fa una aposta “clara, ferma i decidida per les energies renovables”.

Per Carmona, ara és el moment més oportú de reobrir el debat de l’energia nuclear i les seves conseqüències, censurant així les declaracions fetes pel ministre d’Indústria qui senyalava que “ara no és el moment d’obrir el debat de l’energia nuclear”.

web_NUCLEARS_1

Els membres d’Esquerra Unida que han assistit a la roda de premsa han mostrat uns cartells on el Sol antinuclear, incorporat al logotip clàssic d’EU, duia els colors de la bandera imperial del Japó, com a mostra de solidaritat.

 

Share This