web_20110215_Llei_Igualtat

Esquerra Unida durà al seu programa la Llei d’Igualtat

 

L’abstenció d’UM va deixar camí lliure perquè el PP canviés la seva posició anunciada per votar en contra de la Llei d’Igualtat entre homes i dones de les Illes Balears. Amb això, el PP deixa a la ciutadania de les Illes amb la mateixa situació del 2006, quan va ser aprovada la llei 12/2006 per a la dona, una llei que ja va néixer desfasada i superada per la legislació estatal i europea.


Esquerra Unida es manifesta contrària a les tàctiques partidistes del PP que, des del principi, la presidenta de la ponència Isabel LLinás (diputada del PP) va bloquejar la tramitació d’aquesta llei, retardant-la, sospitosament, fins al darrer ple de la legislatura, inclús negociant fins el mateix dia de la seva votació.


Esquerra Unida critica que el PP no s’hagi manifestat contrari fins el darrer moment a aquesta llei i que tampoc hagin presentat una esmena a la totalitat.


És simptomàtic que el PP s’atrinxeri ideològicament a la Llei de la dona de 2006 enlloc d’avançar cap a una Llei d’Igualtat de dones i homes de 2011. Una demostració més de la seva posició contrària als drets de les dones i a la igualtat entre sexes.


Resulta particularment denunciable que el PP hagi triat aquesta llei per fer oposició, posant per davant l’interès electoralista al general.


Esquerra Unida constata que el PP està molt allunyat del sentir de la ciutadania que a la celebració del passat 8 de març, acte al que el PP també va participar, demandava amb especial vehemència l’aprovació d’aquesta llei.


Aquesta Llei d’Igualtat impediria la subvenció a escoles que segreguin a nins i nines per sexe, la contractació per part de l’Administració d’empreses condemnades o sancionades per pràctiques discriminatòries, establiria la custòdia compartida per defecte als divorcis, consideraria l’impagament d’una pensió alimentaria en cas de divorci com a violència econòmica contra les dones, a fi de poder rebre prestacions i ajudes, i finalment les víctimes de violència masclista podrien percebre les ajudes sense esperar la a sentència judicial.


Esquerra Unida anuncia el compromís d’incloure aquesta Llei d’Igualtat de dones i homes de les Illes Balears a les propostes electorals de cara a les eleccions autonòmiques del mes de maig.

Share This