web_Sanz_Carmona_Albiol

Avui dematí, el coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears i candidat al Parlament, Manel Carmona, ha comparegut en roda de premsa amb la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, i amb la diputada d’EU a les Corts Valencianes, Marina Albiol, per presentar a Palma la connexió del PP de Camps i Matas mitjançant l’arquitecte Calatrava.


Així ho ha manifestat Marina Albiol, que ha calificat a Calatrava com el punt d’unió entre el PP del País Valencià i el PP de les Illes Balears. Al parer d’Albiol, un PP que amb el cas Clatrava demostra que duu l’estendard del malbaratament dels diners públics i de l’enriquiment privat a costa de les arques públiques.


Per la diputada d’EU, les característiques de les obres de Calatrava al País Valencià són les mateixes que a Balears. En primer lloc, contractes a dit i sense publicitat, i ens egon lloc projectes que probablement mai veuran la llum i pels qual l’arquitecte ja ha cobrat els seus honoraris milionaris.


Aquestes infrastructures fantasma són la reforma de la dàrsena del Port de Torrevella (600.000 euros), les torres a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (2,5 milions d’euros).


Albiol ha destacat que “des del grup parlamentari d’EUPV a les Corts hen pogut treure a la llum pública tota una sèrie de documentació de la construcció del Centre de Convencions de Castelló, on Calatrava s’ha embutxacat 2,7 milions d’euros d’un projecte farcit d’obscurantisme i irregularitats” on les condicions de contractació pactades entre l’arquitecte i Camps sempre han estat molt beneficioses per al primer i en perjudici dels interés general.


Albiol ha estimat que Calatrava ha cobrat, al menys, 5,8 milions d’euros públics per projectes que no s’han dut a terme. Per finalitzar ha manifestat que els diners públics no podens ervir per satisfer els capricis megalòmans de Camps ni de Matas i que els diners públics no es recapten per omplir les butxaques d’arquitectes estrella.


web_Grosske_Comas_SanzMarga Sanz ha anunciat a Palma que EUPV acaba de presentar la denuncia a la Fiscalia amb l’intenció de que s’obri una investigació per esclarir els contractes de la Generalitat Valenciana amb el señor Santiago Calatrava. Aquesta denuncia s’ha presentat perquè, segons Sanz, “creiem que existeixen indicis de pressumptes delictes de prevaricació, malversació de cabdals públics, frau a l’Administració i defraudació a l’Hisenda Pública.


Sanz ha insistit en que, tant el cas del País Valencià com a Balears, el denominador comú és que les adjudicacions s’han fet sense publicitat, el cost dels projectes ha estat milionari i que les obres no s’han arribat a començar.


Per Marga Sanz, EUPV vol llum front aquest fets “tant greus” i espera esclarir com, a què i a qui es destinen els diners dels valencians i valencianes. Per això espera “que la investigació arribi fins al final i que Camps i el seu govern deixin de guardar silenci per parlar davant la Justícia”.


Manel Carmona ha manifestat que Calatrava és el pont entre la corrupció del PP del País Valencià i la del PP balear. El candidat al Parlmanet ha mostrat la seva incomprensió i desaprovació davant el fet d’haver invertit 1,4 milions d’euros en l’avantprojecte d’una infrastructura que, a dia d’avui, no ha aparegut ni la maqueta. A més a més ha anunciat que la roda de premsa d’avui, s’ha elegit aquest lloc perquè és on començava el projecte de “pelotazo” de Mates que constava de la construcció d’un boulevard amb un centre comercial i, com a guinda final, el Palau de l’Òpera.


Carmona ha valorat de forma positiva que, al transcurs del cas de l’Òpera de Palma, s’hagi obligat al titular del PP de Cultura a l’anterior legislatura, Francesc Fiol, a depositar 1,6 milions d’euros per cobrir posibles penes pecuniàries derivades del cas. En aquest sentit mostra la seva satisfacció pel tarannar del procés contra el que va ser la mà dreta de Jaume Matas per contractar a Calatrava pel projecte que es volia presentar a la campanya electoral de les anteriors eleccions autonòmiques.


web_Grosske_Sanz_Carmona_Albiol_MuletDavant els casos de corrupció del PP, Carmona ha condemnat les declaracions de diferents membres populars que fan al·lusió a teories de conspiració en contra del PP. En aquest sentit, Carmona ha manifestat que el PP no seria avui dia el principal client de la Fiscalia Anticorrupció de Balears si no fos perquè, al menys, 200 milions d’euros han acabat tacats per casos de corrupció o de pressumpta corrupció.


Sobre l’operació Xoriguer, que va començar ahir, degut a suposades irregularitats desenvolupades a l’Ajuntament de Ciutadella a la legislatura passada quan governava el PP, Carmona ha donat l’enhorabona a les institucions judicials i a la Fiscalia Anticorrupció alhora que ha condemnat enèrgicament aquest cas de pressumpta corrupció al qual espera que s’arribi fins al final.


Finalment, Carmona s’ha dirigit al president del PP balear i candidat a presidir el Govern de les Illes, José Ramón Bauzá, a qui li ha suggerit, per regenerar el PP, allunyar-se de l’argumentari conspiracionista i persecutori, que demani disculpes públiques davant la ciutadanía de Balears per l’expoli que en nom dels membres del PP han sofert les arques de la Comunitat Autònoma i ha exigit que demani l’acta de diputat Francesc Fiol com a mostra de voluntat política d’acabar amb la corrupció i escenificar una autèntica neteja de la corrupció.

Share This