vinilo_RACISME-2

En resposta a les delcaracions xenòfobes fetes pel senyor Pedro Iriondo al I Fòrum de Turisme, Esquerra Unida exigeix a totes les institucions democràtiques de les Illes Balears que congelin les seves relacions, així com les subvencions, a Foment de Turisme de Mallorca fins que el seu president no es retracti i rectifiqui les seves paraules.


Esquerra Unida considera que no hi tenen cabuda aquestes paraules a una societat democràtica basada en el respecte. Per aquest motiu el senyor Iriondo està obligat a retractar-se o dimitir com a president de Foment de turisme de Mallorca.


El percentatge de gent immigrada a les nostres illes és especialment alt en comparació amb la resta de l’Estat, amb especial èmfasi amb col·lectius africans i llatinoamericans, pel qual les paraules del senyor Iriondo adquireixen especial gravetat.


Per Esquerra Unida és absolutament inacceptable que es relacioni la capacitat o qualificació professional de les persones amb la seva procedència, tal com el senyor Iriondo ha declarat. Aquestes declaracions s’oposen als valors de l’interculturalitat i a qualsevol intent d’integració de les persones nouvingudes a la nostra societat.


Des d’Esquerra Unida ens preocupa la imatge que pugui projectar Mallorca i ens preocupa que sen’s identifiqui com una societat racista i xenòfoba per culpa del senyor Iriondo. Per aquest motiu, exigim una rectificació i una disculpa del president de Foment de Turisme de Mallorca o la seva dimissió en cas d’oposar-se a l’anomenada rectificació.


Esquerra Unida s’addereix al missatge de la Direcció General d’Immigració del Govern de les Illes Balears: ILLES BALEARS, ESPAI SENSE RACISME.

 

Enllaç a la notícia

Share This