web_AINA_martiana_2

Aina Comas ha proposat tres mesures concretes per solucionar la problemàtica generada per la ruta martiana

La candidata a la batlia per EU ha fet avui una roda de premsa a la plaça de Sa Quartera acompanyada pel tinent de batlia de l’Ajuntament de Palma Eberhard Grosske sobre la problemàtica ciutadana generada per la posada en marxa de l’anomenada “Ruta Martiana”.

Aina Comas ha dit que el model correcte per Sa Gerreria no és ni el de Sa Calatrava ni el de Gomila o Sa Llotja i que és important que l’Ajuntament adopti mesures concretes com més aviat millor per tal d’evitar que la situació es segueixi degradant com va passar amb el tema de La Llotja

Segons Comas , l’Ajuntament té la potestat per regular i garantir la protecció de tres interessos legítims que estan presents en aquesta qüestió:

– El dret dels veïns al descans, protegit per la llei i la jurisprudència com a un dret primordial.

– El dret de la gent a l’oci i la diversió

– El dret dels bars a desenvolupar la seva activitat

El conflicte entre bars i veïns no té una base real – ha afirmat la candidata – perquè del que es queixen els veïns no és del que passa dins els bars sinó del que passa a la via pública i això és responsabilitat de l’Ajuntament. Per això l’avançament de l’horari de tancament dels bars  (actualment situat una hora abans que a la Llotja) no ha suposat cap tipus de solució”.

Per aconseguir una solució efectiva al problema, Aina Comas, ha fet , en nom d’Esquerra Unida de Palma, tres propostes concretes:web_AINA_martiana_1

1.- Aprovar amb caràcter immediat una suspensió de llicències per a l’obertura de nous bars a la zona per tal de frenar un agreujament del problema mentre es redacta una normativa específica. Aquesta mesura serviria per frenar la concentració d’aquest tipus d’ús a la zona i seria beneficiosa tant per als veïns (que veurien així garantit que Sa Gerreria no acabaria seguint els passos de Gomila o del barri de La Llotja) i també seria beneficiosa per als propietaris dels bars que no es veurien sotmesos a un increment d’una competència oportunista sorgida al calor de la nova situació creada al barri

2.- Constituir de manera immediata la Comissió de Seguiment de l’aplicació de la recent Ordenança reguladora de l’ús dels espais públics i utilitzar els recursos que planteja aquesta ordenança per tal d’evitar els atemptats contra el dret al descans dels veïns

3.- Vigilar, com en qualsevol altre cas, el compliment de la normativa vigent per part dels establiments oberts al públic de la zona.

De la seva banda, Eberhard Grosske ha manifestat que ja s’ha posat en contacte amb la regidora competent per tal que acceleri la constitució de l’esmentada Comissió de Seguiment i perquè aquesta incloeixi la situació de Sa Gerreria a la pròpia sessió constitutiva


Share This