web_14_ABRILEs proposa substituir el monument de Sa Faixina, llevar contradiccions encara existent entre els fills il.lustres i adoptius i les medalles de la ciutat i dur endavant programes de sensibilització i reflexió sobre aquesta matèria

La candidata a la batlia de Palma per Esquerra Unida, Aina Comas, s’ha compromès  fer de Palma una ciutat de referència en matèria de Pau i Drets Humans en base als següents elements:


1.- Convertir Palma en seu d’encontres periòdics internacionals sobre la defensa de la Pau i els Drets Humans, impulsar programes de sensibilització i  mobilització de la societat civil en aquests temes i facilitar la instal·lació de persones refugiades per motius polítics

2.- Substituir el monument de Sa Faixina per un monument que simbolitzi aquest compromís de la ciutat amb Pau i els Drets Humans prèvia convocatòria d’un concurs d’idees sobre el seu contingut

3.- Acabar amb les contradiccions encara existents en els honors i distincions de la ciutat.

A tal efecte, Aina Comas, acompanyada d’altres candidats com Eberhard Grosske i Joan de Deu Aguilera, ha comentat que «com podem tenir una ciutat que té com a Fill Il·lustre a Emili Darder i, a la vegada, considera fill adoptiu a Luís García-Ruiz que ho és per impulsar el cop d’Estat que va conduir Emili Darder al paredó?. Com podem retre homenatge a Ramon Llull i, a la vegada, mantenir l’acord de ple del segle XIX que declarà  fill il·lustre en Guillem Caselles, inquisidor del segle XVI que es va distingir pel seu antil·lulisme i va presidir autos de fe contra els jueus que afectaren a més de 50 persones?«. D’igual manera, Eberhard Grosske ha citat el cas de l’Avinguda Joan March Ordinas, homenatge a un tauró financer de tèrbola trajectòria i que va finançar el cop d’Estat del general Franco

La candidata d’Esquerra Unida ha valorat positivament la feina feta en aquesta matèria durant aquesta legislatura amb el nomenclator dels carrers de la ciutat,la construcció del memorial del cementiri , el reconeixement als funcionaris represaliats pel franquisme i el llevar els símbols franquistes del monument de Sa Faixina i la mateixa placa que hi havia al saló de Plens en honor de García-Ruiz (malgrat que s’hagi mantingut la seva condició de fill adoptiu). Així mateix ha citat el conveni amb Amnistia Internacional per col·laborar amb aquesta entitat i el programa per a escriptors refugiats fet en col·laboració amb el Pen Català.

Share This