web_CANDIDATURES_CIM_I_PARLAMENT

 

Esquerra Unida es reafirma en la necessitat urgent de canviar el color dels bitllets de 500 per fer aflorar l’economia submergida promoguda i afavorida durant la bimbolla immobiliària i els diferents casos corrupció, tant els denunciats com els possibles casos desconeguts.

 

Manel Carmona i Albert Aguilera han estat els encarregats de presentar les candidatures que encapçalen respectivament.

 

Tots dos han coincidit en que aquestes candidatures les composen membres de tots els municipis on Esquerra Unida hi és present, que és intergeneracional amb un gran protagonisme de gent jove que acapara els primers llocs de les llistes, que posen de manifest la regeneració i la renovació d’Esquerra Unida després de la seva refundació ja que la gran majoria no ha participat mai d’una candidatura al Parlament o al CIM i que també acumula experiència de gestió donat que al llarg d’aquesta legislatura i anteriors han format part dels governs de diferents institucions.

 

Manel Carmona, candidat al Parlament, ha recordat que la tendència d’Izquierda Unida és a l’alça i que les enquestes demostren que l’electorat decebut del PSOE mira cap a Esquerra Unida com l’alternativa necessària per governar amb els valors d’esquerres. “Tot i que a alguns els hi agradaria que Esquerra Unida desaparegués estam convençuts de que treurem uns resultats molts satisfactoris que ens permetran obtenir representació al Parlament i al Consell”.

 

Per altra banda, Carmona ha fet promès la creació d’una banca pública d’àmbit autonòmic. “Moltes són les famílies que estan a punt de ser desnonades per no poder pagar hipoteques i moltes són les persones que no obtenen dels bancs els crèdits necessaris per engegar les seves PIMEs. Aquests mateixos bancs són els que el PSOE va rescatar amb doblers privats perquè, any rera any, multipliquin els seus beneficis a costa d’ofegar les famílies o els petits empresaris. A més a més, l’única caixa que era mitjanament pública, Sa Nostra, a partir d’ara es governarà des del parquet de Madrid. És necessària una economia a Balears que tengui cor, és necessària a Balears una banca pública al servei de les persones, i si el govern central del PSOE no ho fa, Esquerra Unida la crearà” ha declarat Carmona.

 

Per la seva part, Albert Aguilera s’ha desmarcat de la política territorial que varen dur a terme PP i UM i ha avantposat la protecció del territori com a prioritat. Segons Aguilera, la protecció del territori esdevé una inversió doblement important: per una banda suposa invertir en la nostra principal indústria, el turisme, tenint cura del medi ambient perquè pugui ser un reclam i un valor afegit. Per altra banda, suposa evitar la política de depredació territorial i de sobreconstrucció que ha creat la bimbolla urbanística i la crisi. Aguilera ha assegurat que la modificació del Pla Territorial de Mallorca esdevé necessària donat que no són necessaris més camps de golf a l’interior de l’illa.

 

Per altra banda, Aguilera ha assegurat que és possible reduir a mig termini el preu de la factura de la incineradora si s’opta pel reciclatge. En aquest sentit Aguilera s’ha compromès a reduir el volum de les incineracions per, alhora, augmentar-ne el de reciclatge. Aquestes mesures, segons Aguilera, passen per un canvi de mentalitat i que l’actual societat de consum esdevengui una societat de consum responsable.

 

CANDIDATURA AL PARLAMENT

 1. Manel Carmona

 2. Sara Mulet

 3. Alejandro Aparicio

 4. Llúcia Carreras

 5. Miquel Mascaró

 6. Joana Redondo

 7. Jaume Cànaves

 8. Isabel Sánchez

 9. Miquel Gamundí

 10. Marien Cremades

 11. Germán Terrón

 12. Joana Riera

 13. Joan de Déu Aguilera

 14. Marian Feliu

 15. Ricardo Fernández

 16. Magdalena Massanet

 17. Xavier Galán

 18. Verónica Arteta

 19. Agustí Aguirrebengoa

 20. Antonia Roca

 21. Celedonio Barredo

 22. Lucia González

 23. Paco Caro

 24. Josefa Peralta

 25. Alfredo Barón

 26. Sara González

 27. Paco Olmo

 28. Pilar Fuertes

 29. Joan Miró

 30. Aurora Jhardi

 31. Udoka Ikeme

 32. Conxa Peralta

 33. José Luis Valdés

 

Suplents:

Ignaci Martín

Fernando Ruíz

Vanessa De Volder

Juan Carlos Pons

 

CANDIDATURA AL CONSELL DE MALLORCA

 1. Albert Aguilera

 2. Aina Díaz

 3. Xavier Morell

 4. Xesca Vanrell

 5. Mariano Izquierdo

 6. Aina Mascaró

 7. Rubén Medina

 8. Conxa Calafat

 9. José Luis Aparicio

 10. Maria Santandreu

 11. Cristian Otero

 12. Ana Atienza

 13. Carlos Casal

 14. Merche Fernández

 15. Juli Obrador

 16. Cati Ramis

 17. Deogracias Castellanos

 18. Elvira Maroto

 19. Nicolás Aguilera

 20. Berta Cámara

 21. Graciela Enrico

 22. Eric Hernando

 23. Rafaela García

 24. Guillermo Gavilán

 25. Conxa Peralta

 26. Josep Juaneda

 27. Aurora Jhardi

 28. Fernando Ruíz

 29. Sara González

 30. Cristóbal González-Mohíno

 31. Irene Moreno

 32. Juan Álvarez

 33. Josefa Peralta

 

Suplents:

Juan Carlos Pons

Lucía González

Celedonio Barredo

Share This