1. El PTI aprovat el 2003 pels consellers del PSOE, PSM i Esquerra de Menorca-EU, va ser la realització d’un gran acord sobre l’ordenació del territori i dels recursos, a Menorca, amb el clar objectiu de salvaguardar l’illa de les expectatives especuladores i urbanístiques en el moment més efervescent de la bimbolla immobiliària especulativa.


2. Ningú no dubte de quines serien les decisions que prendria el PP en el cas de governar amb majoria. Més dubtes poden oferir les que prendria el PSOE en el mateix cas. Les últimes declaracions del candidat Marc Pons, recollint l’envit del PP, posen els dubtes sobre la taula.


3.- Això no obstant, sorprèn la reacció que ha tingut el PSM, que està molt bé que ara es vulgui declarar defensor del PTI, quan precisament aquest partit ja va pactar, l’any 2004/2005, quan del govern insular va sortit Esquerra de Menorca – EM, una modificació del PTI original, aprovant una reducció clara de la protecció del territori que havia acordar aquell. També sorprèn que sigui el PSM, coautor de la creació del major impacte ambiental i paisatgístic, com és el gran dic de Ciutadella, que ara vulgui alçar banderes de proteccionisme.


4.- Si alguna cosa s’ha de fer amb el PTI és complir-lo. Una simple lectura del seu contingut ens farà veure que han passat vuit anys de govern insular en mans del PSOE-PSM, amb una enfilada d’incompliments.

Share This