Ahir es va suspendre la vista pel desnonament d’un habitatge de Son Banya degut a que els testimonis sol·licitats per la part demandada, Catalina Cirer i Joan Fageda, no es varen presentar degut a que no va ser possible localitzar-los (sic). Des d’Esquerra Unida ens sentim molt sorpresos pel fet que no hagi estat possible localitzar a una regidora de l’Ajuntament de Palma i a un Senador.

Esquerra Unida sol·licita que tant Cirer com Fageda es posin a disposició de la Justícia d’immediat i que no contribueixin a la maniobra dilatòria per retardar la resolució d’aquest assumpte duta a terme per la defensa de la família demandada.

Així mateix, Esquerra Unida també vol manifestar la seva preocupació per la manca de compromís del PP amb l’eradicació del poblat de Son Banya. En juny de 2008 el PP ja es va abstenir a la votació del Pla de Reallotjament proposat al Consell Rector del Patronat Son Riera que finalment va ser aprovat.

Aquesta preocupació es reforça amb intervencions com la d’ahir del portaveu del PP a Cort, Julio Martínez, que va considerar que Eberhard Grosske havia anat al jutjats “per fer-se una foto”. A Esquerra Unida no li preocupa tant la crítica gratuïta al regidor però sí que ens sembla preocupant que es resti serietat i importància a aquest procés.

I aquesta preocupació esdevé màxima si tenim en compte que la posició tradicional del PP en aquest tema ha estat de complaença, de permetre la construcció de 33 edificacions il·legals (entre elles un famós xalet ja esbucat) i de recerca de vots entre els habitants del poblat.

Per tant, Esquerra Unida considera que és ben hora que el PP rectifiqui, col·labori i es comprometi a sumar esforços per acabar amb l’infrahabitatge i el focus de marginació i drogues que representa Son Banya.

Share This