web_EU_Salvem_Cala_Varques

Desafiant el fred i la pluja, una cinquantena de militants i simpatitzants d’Esquerra Unida de Manacor ha volgut reivindicar que aquest espai privilegiat es pugui seguir disfrutant durant moltes generacions. Per aquest motiu han presentat un manifest que es reprodueix a continuació i que pensen aplicar un cop entrin al govern municipal, les properes eleccions de 22 de maig:


Avui ens hem reunit totes i tots aquí perquè hi ha dues coses que compartim: l’estimació i també la preocupació envers Cala Varques.


Cala Varques és una de ses cales més emblemàtiques del conjunt de Cales Verges del municipi de Manacor. És també una de les cales més estimades per les manacorines i manacorins, pel conjunt de la ciutadania de Mallorca i per totes aquelles persones que s’acosten per a gaudir de la bellesa natural que ofereix la nostra illa. Cala Varques és un símbol dels entorns naturals verges (cada vegada més difícils de trobar) que necessiten de la col·laboració de totes i tots per mantenir-se lluny dels afanys d’explotació turística.


I és aquí on arriba la nostra preocupació. El batle Antoni Pastor ha manifestat la intenció de construir un aparcament com a manera de posar ordre i conservar la cala. És una idea que parteix dels propietaris de la finca, les mateixes persones que durant anys han estat posant tota mena d’obstacles a la gent que volia anar d’excursió a la cala. Una proposta de regulació que veiem com una porta oberta per a la transformació de sa zona.


És cert que Cala Varques pateix cada estiu problemes per conservar el seu estat, però no creiem que la solució passi per malmetre la virginitat de la cala. Per tot això, demanam:


  • – Que Cala Varques sigui protegida com a espai natural verge que és, sense que s’emprenguin accions per edificar es seu entorn.

  • Que es respectin els camins públics d’accés a la cala.


  • – Que les accions municipals es centrin més en ses actituds més problemàtiques: més atenció al respecte de ses normes per part dels iots i grans barques i menys en aquelles persones que són acusades de ser “hippies”, però que cada dia fan neta la cala; més dotació de punts de neteja on deixar els fems.


  • – Que totes les persones que anem a Cala Varques respectem la natura, no embrutem, no deixem residus escampats per l’arena i recollim tots els fems que generin les nostres visites.


  • – Que s’ Ajuntament i totes les administracions valorin el nostre bé més preuat, el nostre entorn natural, i que emprenguin totes les accions necessàries per a preservar-lo i cap acció que atempti contra el paisatge i la natura.


I, finalment, demanam que Cala Varques sigui i segueixi sent sempre una cala verge.

Share This