web_FOTO_RDP_camara_carmona_mulet-1

Sota el lema “VALOR d’Esquerres” EU ha presentat avui dematí la caracterització de la seva campanya electoral a Balears que tendrà l’austeritat i els actes de proximitat entre les seves senyes d’identitat

El candidat a la Presidència de la CCAA, Manel Carmona ha manifestat que EU és l´única opció d’esquerra amb capacitat real per donar una sortida social a la crisi. En aquest sentit Carmona ha manifestat que ‘D’aquesta crisi només es pot sortir des d’una visió global i ha remarcat que Esquerra Unida és una força que té proposta i alternativa a Europa, a l’Estat Espanyol, a  les Illes i als municipis’.

 

web_FOTO_RDP_mulet_carmona_camara

Per la seva banda, Sara Mulet, responsable d’Organització i segona per la llista a la CCAA ha presentat el lema escollit per la formació roji-verda “VALOR d’Esquerres”. Segons ha explicat, EU aposta en el seu eslògan pel concepte de ‘VALOR’ en les seves tres accepcions i ho ha resumit a la seva exposició inicial amb un vers del poeta Miguel Hernádez ‘Val més una gota de pura valentia que un oceàn covard’

1- Valor, entès com a ètica: Perquè per a Esquerra Unida la política és molt més que pura gestió, d’una banda és un compromís, una funció social de servei al ciutadà per a l’administració ‘d’allò públic’ sobre la base de l’ interès general i no altra cosa…com tristement cal recordar en aquesta comunitat davant l’allau de casos de corrupció. Però també perquè Esquerra Unida ofereix una alternativa ètica per a la societat a més d’un programa de govern.

2- Valor, entès com a ‘valentia’: El coratge d’una força política de llarg recorregut que porta en el seu adn la defensa dels interessos de la majoria de la societat sense ambigüitats, enfrontant-se a la tebiesa d’altres formacions en la seva lluita contra la corrupció, en la nostra lluita sostinguda per la pau amb justícia social (un projecte el d’IU nascut contra l’OTAN i que no dubta ara, després de 25 anys del seu naixement, a expressar avui al Congrés –i encara que sigui en solitari- la posició d’IU contra la intervenció a Líbia)… En resum, la valentia de desemmascarar al poderós.

3- Valor, entès com a ‘utilitat’: Perquè EU és l’única força útil per a la defensa dels interessos de les capes més populars de la nostra societat, aquests ciutadans i ciutadanes que se senten decebuts per una suposada esquerra (la del PSOE) que no ha dubtat a aplicar retallades socials, injeccions al capital financer que han deixat sobre les seves esquenes les conseqüències d’una crisi que ells no han provocat.

 

web_manolo_camara__pres_campanya

Manuel Cámara, Coordinador de campanya autonòmica d’EUIB, ha explicat la caracterització de la campanya: Esquerra Unida tendrà varis actes centrals: el 6 de maig al carrer Blanquerna a Ciutat realitzarà un acte lúdico-polític en el que es presentaran tots els candidats  de les principals institucions, tots els actes de la formació seran oberts a la ciutadania.

 

A més a més, Cámara ha detallat que el pressupost del que disposarà Esquerra Unida per aquesta campanya electoral serà de 94.000€. Aquest pressupost surt dels 40.000 € del prèstec que ha sol·licitat Izquierda Unida al Banco Popular, els 23.000 € que Esquerra Unida ha sol·licitat a Caixa Colonya, 11.000 i 14.000 de prèstec que ha sol·licitat Esquerra Unida a les institucions en funció de la representació al CIM i al Parlament i 6.000 € més de fons propis.

 

L’acte central de campanya d’EU tindrà lloc el proper 11 de maig i comptarà amb la participació del Coordinador Federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara.


Cámara ha denunciat la manipulació i l’ús tendenciós que s’està fent per part de les enquestes que s’estan publicant, que d’una forma tendenciosa estan demanant per totes les forces, incloses opcions com CxI, La Lliga o ERC i no anomenen a Esquerra Unida , la tercera força política d’Espanya i la quarta a les Illes, segons la pròpia junta electoral.


En aquest sentit, el responsable de campanya electoral d’EU ha fet públic un estudi quantitatiu i qualitatiu que va encarregar a l’empresa Target-Point sobre el comportament electoral d’EU a la Ciutat de Palma que situa a la formació per sobre del  7 % a Palma i que permet afirmar que estaran representats a totes les institucions.

Share This