Aina Comas, candidata d’Esquerra Unida a la batlia de Palma, ha anunciat que per al seu partit serà una prioritat destinar més diners a programes d’ocupació juvenil, ja que aquest col·lectiu està patint de manera molt intensa els efectes de la crisi econòmica.

 

“Senzillament fusionant determinats organismes autònoms i empreses públiques, l’Ajuntament de Palma podria obtenir al voltant de 3,5 milions d’euros per a invertir en programes d’ocupació per als joves”.

 

Concretament, la proposta d’Esquerra Unida és la de fusionar el Patronat de Reallotjament i Reinserció Social amb el Patronat de l’Habitatge, l’Imov amb l’Emop, l’Imfof amb l’Imtur i finalment, la SMAP amb l’EMT. Amb aquestes fusions es reduirien en tres els organismes autònoms municipals i en una les empreses públiques, el que significaria un estalvi aproximat de 3,5 milions d’euros.

 

Aina Comas ha destacat que “Aquestes fusions no implicarien cap inconvenient de cara al servei que es proporciona a la ciutadania, sinó ben al contrari, ja que l’administració disposaria d’una distribució de recursos més unificada i eficient i sobretot de major pressupost per impulsar polítiques d’ocupació i socials”.

 

Així doncs, la fusió de l’Imfof i l’Imtur donaria lloc a l’Institut d’Ocupació i Promoció Econòmica, i aprofitaria l’estalvi de 3,5 milions d’euros per impulsar programes d’ocupació per a joves, donada la fragilitat en què es troba aquest col·lectiu degut al fort impacte de la crisi en els llocs de feina.

Share This