Davant l’anunci del conseller d’Economia, Carles Manera, de reduir en 700 persones per any l’Administració Pública, Manel Carmona ha preguntat com és possible que el PSOE es presenti com un representant de les polítiques d’esquerres. Carmona ha demanat també si aquests 700 treballadors seran mestres, bombers o metges i si és així com es possible que el PSOE defensors de l’Estat del Benestar.

 

Carmona ha opinat que les polítiques del PSIB són també aquelles que han donat suport al PSOE, que han seguit la lògica neolliberal que aplica el PSOE repercutirà a Balears. Model de sanitat pública i reducció de pressupost despesa pública.

 

Carmona ha cridat a la rebel·lia, a que la ciutadania es rebel·li davant l’atac a l’Estat del Benestar per part del PSOE i amb la complicitat del PP.

 

L’eurodiputat d’IU Willy Meyer ha destacat que aquesta és la primera campanya electoral des de que s’inicià la crisi que s’ha dut per davant l’ocupació i l’Estat del Benestar. Sobre l’ocupació, Meyer ha dit que la seva destrucció no és deguda a un fenòmen atmosfèric, “no han caigut llamps que han fulminat els llocs de treball”. Segons el dirigent d’IU és el resultat d’un model econòmic pactat a Europa per la socialdemocràcia i la dreta europea que a Espanya són representats per el PP i el PSOE.

 

Per Meyer, la campanya electoral és una oportunitat per a castigar les responsables de la crisi i ha denunciar la teatralització de les diferències entre el PP i el PSOE. Segons Meyer “s’han d’esforçar per diferenciar-se en campanya quan en realitat estan d’acord en les polítiques econòmiques.

 

L’Administració tenia una potent capacitat d’intervenció en l’economia, segons Meyer, mitjançant les empreses públiques dels sectors naval, financer, energètic, siderúrgia, transport, telecomunicacions, correos i gestió aigua. Meyer ha criticat que primer González, després Aznar i ara Zapatero les hagin anat privatitzant dilapidant aquesta capacitat d’intervenció en l’economia i en la creació d’ocupació.

 

Per Meyer, aquesta campanya ha de servir per concretar l’autoria de l’atur que no és d’altres que del PP i del PSOE.

Share This