web_EU_SON_REUS

 

Aquest mati a Son Reus, Manel Carmona, candidat d’Esquerra Unida a la presidència del Govern Balear i Albert Aguliera, candidat d’Esquerra Unida al Consell Insular de Mallorca, han presentat les propostes d’Esquerra Unida en matèria d’energia.

Albert Aguilera ha senyalat que Esquerra Unida està totalment en contra del desenvolupament nuclear. “A dia d’avui està en boca de tothom pel que ha passat a Fukushima però això no s’ha acabat mentre hi hagi centrals nuclears”, ha afirmat.

Aguilera ha seguit indicant que Esquerra Unida sap que a les Illes Balears no es farà cap central nuclear però que al llevant espanyol n’hi ha quatre que ens afecten directament, ha assenyalat que tot i que la majoria no estan en territori sísmic aquest no és el problema, “el problema és que han quedat obsoletes, tenen entre 20 i 25 anys i això suposa averies contínues amb risc d’averia al sistema de refrigeració, fet que faria que l’entrada en fusió fos alt”. Ha continuat dient que si això passés serià nefast per a les Balears, donat que la contaminació “ens arribaria de ple, tant per mar com per l’aire” fet que seria una gran tragèdia pel turisme que arriba a les nostres Illes.

Per tant el candidat al Consell Insular ha instat al Govern Central a que posi damunt la taula un pla per eliminar les central nuclears i substituir aquestes per sistemes de producció elèctriques amb energies renovables. “És factible perquè a hores d’ara aquestes centrals nuclears estan funcionant al 48% de producció elèctrica, fet que posa de manifest que es poden substituir perfectament” ha conclòs.

Així mateix, Aguilera ha aprofitat el marc de Son Reus per rebutjar la incineració com a mètode per a la generació d’energia elèctrica i ha apostat per impulsar el reciclatge. Aguilera ha afirmat que d’aquesta manera, entre totes i tots podrem reduir la factura de la incineradora.

Per la seva banda, Manel Carnoma ha aprofitat per reptar tant a Antich com a Bauzá a tenir un debat a sis “perquè per Esquerra Unida aquesta és l’única manera de garantir una democràcia en majúscules“.

Share This