A l’acte hi assistiren més de 350 persones demanant una veu crítica i alternativa a l’Ajuntament

web_panoramica_acte_Manacor

El dissabte vespre, la Plaça de Sa Moladora fou una festa i una reivindicació. Una trobada lúdica on més de 350 persones participaren d’una torrada popular. I un clam per contagiar a la ciutadania que una alternativa és possible, que una sortida social a la crisi que no passi pel retalls del drets de la gran majoria treballadora ni l’enderrocament de l’estat del Benestar és realista i realitzable.

 

Xavier Morell, candidat per Esquerra Unida a l’Ajuntament de Manacor, afirmà que la formació roja i verda entrarà amb força totes les institucions “no només ens ho indiquen les enquestes sinó que Esquerra Unida ha estat l’únic partit que ha donat la talla i ha estat al costat dels treballadors i treballadors, votant en contra dels retalls, participant actives de vagues i mobilitzacions i aportant solucions alternatives i aplicables”.

 

 

web_XAVIER_MORELL_manacorDe les propostes d’Esquerra Unida per de Manacor, Morell destacà un pla municipal anticrisi i de foment de l’ocupació, ja que des dels ajuntaments hi ha eines que ho permeten, que també inclogui un fort impuls per a cooperatives socials i l’auto-ocupació.

 

L’educació és clau per a EU, és urgent dotar al municipi d’una xarxa municipal d’escoletes de 0 a 3 anys a preus assequibles. La cultura i l’esport també jugaran un paper important, construint des de la base, per tant és prioritari un casal de joves i entitats i per assajar el músics. L’aprovació d’un PGOU que eviti creixements difusos basats en l’especulació i faciliti la creació de zones verdes dins el casc urbà, potenciar els serveis socials (més necessaris que mai) o promoure la participació ciutadana mitjançant mecanismes com els pressupostos participatius i una xarxa de transport públic que connecti tots els nuclis de població són algunes de les propostes recollides al programa municipal. Finalment Morell afegí que “Esquerra Unida no signarà cap acord de govern que no contempli la instal·lació del mural d’en Frau d’homenatge als assassinats per la repressió feixista a Son Coletes”.

 

Per la seva part, el candidat al Govern Balear, Manel Carmona va començar anunciant que tot i que alguns ens volen amagar i fer desaparèixer, les enquestes demostren que Esquerra Unida serà present a les institucions i també a l’Ajuntament de Manacor perquè un canvi que ens permeti sortir de la crisi de forma justa és possible amb Esquerra Unida.

 

Carmona va denunciar que el PP i el PSOE escenifiquen grans diferències però que en les qüestions fonamentals s’han posat d’acord: reforma laboral, retall de les pensions i ara també amb retallar l’Administració Pública. El candidat d’Esquerra Unida al Consolat de la Mar es va preguntar si aquests retalls afectaran als nostres mestres, professionals sanitaris, policies i bombers.

 

Per acabar, Carmona va incidir en la necessitat d’anar a votar el proper 22 de maig. “Hem d’omplir les urnes de rebel·lia, d’indignació, de vots d’Esquerra Unida que és la força que governarà de forma diferent a com ho han anant fent el PP i el PSOE durant aquests” al que va afegir que “l’abstenció no serveix per aconseguir que les coses canviïn”.

 

Share This