web_PROPOSTES_SANITAT

Així mateix, es compromet a posar en marxa una línia d’ajudes progressives per a ulleres i pròtesis dentals i auditives en el cas de famílies amb rendes inferiors a la mitja de la comunitat

 

El candidat a la presidència del govern per Esquerra Unida s’ha compromès avui matí, en roda de premsa celebrada a les portes de l’hospital de Son Espases, a millorar determinades prestacions sanitàries particularment sensibles per als pacients.

 

En primer lloc, Carmona s’ha compromès a fer front a l’angoixa dels pacients que han d’afrontar la detecció de possibles tumors. “L’espera dels pacients que estan pendents de saber si té o no un tumor maligne és enorme – ha afirmat Carmona – i pot allargar-se en els millors dels casos a 6 o 7 setmanes. Per tant ens comprometem a que la derivació cap a l’especialista que ha de prescriure les proves sigui tractada com una urgència i per tant, a reduir en més d’un 60% el període d’espera fins a conèixer els resultat”.

 

Quant a les malalties mentals, les llistes d’espera per ser atesos per un facultatiu poden arribar a més de tres mesos, qüestió que EU considera intolerable.

 

Així mateix, Carmona ha adquirint el compromís, en nom d’EU, d’obrir una línia d’ajudes per a ulleres i pròtesis dentals i auditives en el cas de rendes familiars inferiors a la mitja de la comunitat. Aquestes ajudes podrien arribar al 90% en el cas de les ….. famílies on tots els seus membres es troben en atur.

 

Amb una crisi com la que estam patint no és imprescindible que les conselleries d’habitatge, educació i salut s’impliquin molt més en ajudar a les famílies en dificultats. Els serveis socials municipals no tenen capacitat per arreglar tota la destrossa provocada pels alts índexs d’atur”, ha afirmat Carmona.

 

EU és conscient que ambdues mesures provocaran una major pressió sobre la hisenda autonòmica però cal pensar en el patiment de les famílies que s’enfronten a situacions com aquestes i fer tot allò que sigui necessari per solucionar-ho.

Share This