MESURES_MOBILITAT

 

Aina Comas, candidata d’EU a la batlia de Palma ha presentat avui al carrer Nuredduna, futur eix cívic de la ciutat, les seves principals propostes sobre la mobilitat a Palma.


“Si la legislatura 2007-2011 ha estat la de l’impúls de la bicicleta i, en menor mesura, del transport públic, ara cal invertir l’equació i convertir el proper mandat en el de l’impúls del transport públic” ha declarat Aina Comas.


Palma és la capital d’un àrea metropolitana d’un milió d’habitants i això significa que la mobilitat s’ha d’afrontar observant les millors experiències de les grans concentracions urbanes.


En aquest sentit, s’ha d’aconseguir que la gent que vulgui anar a peu, en bicicleta o en transport públic pugui fer-ho amb comoditat i amb un cost econòmic i de temps raonables.


El cotxe privat ha de tenir el seu espai  sense marginalitzar el 50% de la població que no l’utilitza i sense provocar atascaments ni excessos de contaminació.


En aquest sentit, EU tendrà SET PRIORITATS:


  1. Eixamplar significativament el nombre dels carrils-bus per tal de donar-li una empenta definitiva a la competitivitat d’aquest mitjà de transport.

  1. Establir una tarifa plana de bus per la qual tots els viatges siguin gratuïts a partir d’una determinada quantitat de viatges mensuals

  1. El centre de Palma ha de ser recuperat per als seus residents evitant que sigui una zona de pas entre diversos indrets de la ciutat. Aquesta mesura s’ha d’implementar paral·lelament a un servei públic de transport específic per al centre en base a monovolums de 8 places i amb itineraris i aturades adaptables a les necessitats dels usuaris.

  1. Prioritzar el tramvia de la badia i, especialment, la línia cap a l’aeroport i la platja de palma a més d’una línia de tramvia llançadera entre l’Estació de Metro de Son Sardina i Son Espases

  1. Incrementar la xarxa de carrils bicis en el marc dels nous eixos cívics que cal construir

  1. Construir aparcaments per a residents a tots aquells barris on sigui tècnicament i econòmicament viable

  1. Implementar mesures que incrementin la rendabilitat del servei públic del taxi
Share This