eu_censurat_debat_manipulat_web

 

Esquerra Unida ha participat en tots els debats electorals a la Part Forana, organitzats per Diario de Mallorca, excepte a Manacor, on l’organització ha privat a EU de poder debatre i a la ciutadania d’escoltar les propostes alternatives que presenten una sortida social a la crisi que no passin per més retalls de drets socials i laborals ni per esbucar l’estat de benestar. Així, es segrestra el debat polític i la pluralitat democràtica.


Aquests debats es retransmeten per Televisió de Mallorca, un ens públic que en el repartiment dels espais electorals ha atorgat a Esquerra Unida la quarta força política de l’Illa. Eliminar a EU d’aquest debat significa excloure a una formació que ha governat tant en el Consell de Mallorca com en el Govern de les Illes Balears i que també és la tercera força política d’Estat Espanyol.


Així ho ha denunciat Esquerra Unida a les portes del Teatre Municipal de Manacor, portant pancartes amb lemes com “Un debat sense Esquerra Unida no és debat, és mentida”, “Debate amañado sin la tercera fuerza del Estado” o “EU censurat, debat manipulat”. També hi han participat Deogracias Castellano, candidat a l’Ajuntament de Capdepera i Juli Obrador, candidat a l’Ajuntament de Felanitx, en solidaritat amb l’Assemblea de Manacor i que sí pogueren participar dels mateixos debats davant la ciutadania dels seus municipis.


El nombre de partits que concorren a les eleccions municipals de Manacor no és criteri suficient per només permetre el debat i el contrast de propostes, així com de les respostes formulades per ciutadans i ciutadanes a un reduït grup de sis “elegits”, ja que els mateixos organitzadors van muntar un debat a deu a Calvià un dia abans on sí es va respectar la pluralitat política i l’interès general.


La retransmissió d’aquest debat manipulat, per part de Televisió de Mallorca, una emissora pública, vulnera els principis d’igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa recollits a la Llei de Règim Electoral.


Esquerra Unida, malgrat la censura, seguirà transmetent als treballadors i treballadores per tots els mitjans possibles que som la garantia per aturar a la dreta política i a les polítiques de dretes i que serem una força determinant com ja reflecteixen les enquestes serioses (les que al manco ofereixen la opció a l’enquestat de votar per EU).


Des d’aquestes línies Esquerra Unida vol saludar als ciutadans i ciutadanes que s’estan manifestant a distints punts del territori exercint el seu dret a fer una petició de vot responsable i lamenta la prohibició de manifestar-se per part de la Junta Electoral Central, mentre segueix fomentant el bipartidisme amb les seves decisions.

Share This