imfof_ofertasEls retrassos en els pagaments del SOIB a l’IMFOF no poden excusar l’angoixa que es genera a les famílies afectades.

 

Una de les darreres actuacions de l’IMFOF durant l’anterior legislatura fou tramitar la contractació de 718 aturats de llarga durada a través d’un conveni entre el SOIB i l’Ajuntament. Va ser un gran esforç econòmic i administratiu per tal de pal·liar la situació angoixant de les famílies d’aquestes persones aturades que, a més, havien vist recentment com desapareixia la prestació de 400 euros del govern de l’Estat per a aturats que s’havien quedats sense percepcions per atur.

 

La contractació es dugué a terme en dues fases i els contractes d’aquestes 346 persones (corresponents a la segona fase) estaven únicament pendents de firma per part dels responsables de l’IMFOF en el moment de produir-se el traspàs de poder al nou govern municipal.

 

Sorprenentment, el govern presidit pel Sr. Isern ha optat per paralitzar aquestes contractacions adduïnt els retrassos en diversos pagaments que el SOIB déu a l’IMFOF. Evidentment aquest deute és important (superior als dos milions d’euros) però, en definitiva, és doblers que l’IMFOF cobrarà amb tota seguretat. Per tant, ens trobam, davant un problema únicament de liquidesa que de cap manera suposa un obstacle major per dur a terme una actuació tan sensible des del punt de vista social.


Share This