catalaAquesta segregació vulnera la igualtat d’oportunitats, impedirà l’objectiu de la competència de l’alumnat en llengua catalana i romp amb la lògica defensa d’un model inclusiu i integrador.


Després de l’anunci del Portaveu del Govern i Conseller d’Educació, Rafel Bosch, de contemplar la possibilitat de segregar l’alumnat d’educació infantil segons la llengua, Esquerra Unida manifesta la seva frontal oposició a aquesta mesura que suposa un atac a la nostra llengua, que provoca una fractura social entre els infants de les illes i que s’allunya de l’objectiu d’assolir l’igual competència en ambdues llegües oficials de les Balears.

 

Per Esquerra Unida, aquesta mesura suposa l’enèsima ofensiva del Partit Popular per segregar l’alumnat en lloc de treballar per la igualtat d’oportunitats perquè els infants de les Balears no es vegin afectats per les diferències socioeconòmiques, de credo, o com en aquest cas, lingüístiques.

 

Esquerra Unida cataloga aquestes declaracions com a globus sonda donat que no s’explica com es desenvoluparà aquesta segregació a educació infantil ni quan començarà a ser efectiva.

  

Finalment, Esquerra Unida creu que és insòlit que després d’una campanya electoral on la dreta i el PP han fet tant èmfasi en l’educació i els pèssims resultats que Balears té als índexs de qualitat, la primera mesura que s’anunciï sigui de caire populista amb més intenció de posar a prova l’opinió pública vers el català, que de treballar per la millora real del nostre sistema educatiu.

Share This