ignasi_martin-manel_carmona-xavier_morell-pont_riuet

EU va ser l’únic partit que ja va advertir al seu dia que incomplia la normativa urbanística

 

EU es suma a les sol·licituds de forces polítiques i del teixit social i empresarial del municipi per tal que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears reconsideri l’enderrocament del pont del Riuet per entendre que és una despesa enorme en temps de crisi i les grans molèsties i greus perjudicis que causarà a veïnats i petit comerç de la zona.

 

Alhora, demana que s’assumeixin les responsabilitats polítiques. Esquerra Unida va formar part d’una plataforma, juntament amb els veïnats afectats. Ja va advertir reiteradament a l’equip de govern municipal d’aquell moment, encapçalat pel responsable de Porto Cristo, Jaume Brunet, d’AIPC i el batle de Manacor, Miquel Riera, per ALM-UM, dels perills de posar en marxa un projecte que alterava drets i disciplina urbanística i que podia esdevenir en un projecte intervingut per la justícia. Per això EU també proposava un projecte de variant alternativa, que és la que ara tothom visualitza com a la millor opció.

 

EU es va oferir per mediar amb l’equip de Govern que va posar en marxa el projecte, però va tenir per resposta el silenci. En aquells moments els veïnats afectats decidiren passar a defensar els seus interessos i drets per la via de la justícia formal.

 

El menyspreu a les reivindicacions dels veïnats afectats i la negativa a cercar acords que desactivassin el procés judicial ha esdevingut en un dels episodis més desafortunats de la política d’inversions d’aquest municipi, del que encara cap dels partits que ha tingut responsabilitats en l’execució del projecte (AIPC, ALM-UM, PSM i PP) ha entonat un “mea culpa” i pel que cada un de ciutadans de Manacor haurà perdut aproximadament una mitjana d’uns 300 euros.

Share This