RTV-MallorcaEsquerra Unida manifesta la seva oposició al tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca i creu que seria una greu errada política de la nova presidenta del Consell Insular de Mallorca destruir 115 llocs de feina directa i més de 300 de forma indirecta procedents de les productores que proveeixen de continguts.

 

Així mateix, Esquerra Unida torna a posar damunt la taula la proposta que va fer al llarg de la passada campanya electoral: la integració de la Ràdio i la Televisió de Mallorca a l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears -IB3- i en el cas concret de la televisió, com a segon canal, possibilitat contemplada a la legislació vigent.

 

D’aquesta manera s’evitaria, per una part els acomiadaments i per altra la pèrdua d’especificitat que Televisió de Mallorca aporta a l’espai radioelèctric, amb una programació propera, de qualitat, en català i barata (10,5 milions d’euros anuals en comparació als 60 que costa IB3 o fins i tot, els 120 que arribà a costar).

 

Esquerra Unida qüestiona la veracitat de la campanya electoral del PP que assegurava que crearien llocs de treball donat que les primeres mesures van encaminades al contrari. Al possible tancament d’IB3 s’ha d’afegir la paralització de les més de 350 contractacions previstes per l’Ajuntament de Palma. Sembla que el PP balear segueix la estratègia del seu líder nacional, Mariano Rajoy, d’esperar a que la crisi passi tota sola per atribuir-se’n el mèrit.

 

Esquerra Unida vol mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades per aquestes mesures i anuncia la seva participació, com a mostra de suport, a la festa organitzada el proper dissabte dia 9 a Lloseta.

Share This