Esquerra Unida posa de manifest que el nou PP de José Ramón Bauzá segueix el full de ruta que Jaume Matas no va poder continuar en matèria de transport públic.

 

Per Esquerra Unida, l’obcecació del PP per apostar pel metro de Palma   obeeix, no a un interès per fomentar el transport públic sinó a la construcció de macroinfrastructures deificitàries a càrrec dels contribuents.

 

“No trobam cap explicació lògica a aquesta mesura ja que les línies d’autobús que cobreixen l’hospital de Son Espases tenen un funcionament molt satisfactori, mentre que el servei de la badia de Palma podria millorar de forma molt considerable” ha manifestat Manel Carmona.

 

Pel coordinador d’Esquerra Unida l’actual plantejament de l’EMT, amb cinc línies connectant la ciutat amb el nou hospital milloren la cohesió de la ciutat i ho fan, a més a més, en uns temps molt raonables. En comparació amb el metro, s’estalvia un temps que no justifica la inversió: de Plaça Espanya a l’Hospital amb l’autobús 33 es tarden 15 minuts aproximadament mentre que amb el metro es tardarien de vers 10. Val la pena una inversió milionària per estalviar 5 minuts? es pregunta Carmona.

 

Segons Carmona, el PP intenta a la desesperada maquillar el seu metro perquè sembli rendible, però el problema és que el maquillatge que fa servir li pagam entre la ciutadania de les Balears.

 

També ha volgut recordar que els informes que es coneixen sobre el metro de Palma quantifiquen en 20 milions el nombre de passatgers per any  perquè el metro sigui rendible i que durant l’any passat només es varen registrar poc més d’un milió.

 

Manel Carmona ha aconsellat al PP que abandoni el model faraònic de Jaume Matas i que es repensi l’execució del trambadia que sí que aproparà s’arenal a la ciutat fent els trajectes més ràpidament que els autobusos de l’EMT i, en un futur, també els de Calvià.

 

Carmona es pregunta si és veritat la premisa que el PP repeteix dia si i dia també de que no hi ha pressupost donat que ja pensa en despeses astronòmiques que, a més a més, no duen un conveni de finançament des del govern central.

 

Per concloure, Carmona no ha volgut deixar passar l’ocasió per demanar al nou executiu l’extensió de la línia ferroviària fins a Cala Ratjada, Alcúdia, Felanitx i Andratx.

Share This