EU proposarà la creació a Balears d’una plataforma políticosocial per exigir la convocatòria d’un referèndum

 

constitucionmuertaL’acord PP-PSOE per reformar la constitució és democràticament inacceptable per moltes raons:

Perquè una reforma constitucional és democràticament obligat que sigui una proposta incorporada prèviament als programes electorals dels partits que la promouen, de tal manera que la ciutadania tengui una primera oportunitat de pronunciar-se sobre la proposta en qüestió votant o no votant els partits que la promouen. Les properes eleccions generals són, per tant, el marc adequat per plantejar la reforma si es volen fer les coses democràticament

Perquè, fins i tot si els partits que la promouen tenen la majoria necessària, és imprescindible tornar a donar la paraula a la ciutadania a través d’un referèndum (la mateixa figura que va servir per aprovar la constitució en el seu conjunt). La reforma que es proposa es vol dur a terme, per tant, amb nocturnitat i alevosia des del moment que es vol fer sense donar a la ciutadania l’oportunitat de debatre ni de decidir sobre el seu contingut

Perquè aquesta reforma va en detriment de la sobirania de l’Estat espanyol per definir la seva política econòmica i el deixa fermat en uns termes que signifiquen posar els dictats de l’ortodoxia neoliberal i les exigències dels poders financers per damunt de la capacitat dels Estats per atendre les polítiques socials i les necessitats bàsiques de la ciutadania

Per totes aquestes raons, EU – juntament amb IU federal, exigirà la convocatòria d’un referèndum sobre aquesta reforma constitucional i, en aquest sentit, s’adreçarà avui mateix a les forces polítiques i socials de les Illes per tal de constituir una plataforma o, com a mínim, dur a terme accions conjuntes (recollida de signatures, mobilitzacions, etc.) que vagin en la mateixa línia d’exigir una convocatòria popular a través de les urnes

Share This