pradera_posidoniaCarmona ha manifestat que “no es refia” que aquestes mesures s’apliquin amb la deguda contundència i sospita que els vaixells afectats a les funcions de vigilància es limitaran a una tasca “informativa”

 

Manel Carmona, coordinador d’EU, ha  lamentat avui que el Sr. Bauzá hagi necessitat un escàndol mediàtic a nivell estatal per adoptar mesures entorn a la protecció de la pradera de posidònia a les Illes Balears

En quasevol cas, Carmona ha manifestat que “no es refia” que aquestes mesures s’apliquin amb la deguda contundència i sospita que els vaixells afectats a les funcions de vigilància es limitaran a una tasca “informativa” respecte als iots que no a una funció realment garantista respecte a la protecció d’un element essencial per a l’equilibri ecològic del nostre litoral.

En aquest sentit, Esquerra Unida, traslladarà al grup parlamentari de l’Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica aquesta problemàtica per tal que aquest insti a la Comissió Europea a obrir un expedient sobre la situació real del deteriorament de les praderes de posidònia  a la nostra Comunitat.

En definitiva, EU vol saber quines prospeccions periòdiques realitza el Govern Balear sobre l’estat de conservació de les praderes de posidònia i quin és el nombre de sancions imposades als infractors per fondeijos irregulars.

El període de seguiment que EU sol·licitarà a la Comissió Europea anirà de l’any 2009 al 2011 – ambdós inclosos – i, per tant, inclourà els dos darrers anys del govern anterior.


Share This