EU fiscalitzarà les actuacions contra el narcotràfic duit a terme per la Delegació del Govern a través del grup parlamentari d’IU al Congrés

 
son_gotleu_agost_2011Així mateix, fa dues demandes al batle Mateo Isern:  que els retalls anunciats no afectin els programes socials desenvolupats a Son Gotleu i que deixi de donar suport a personatges incendiaris i racistes com Gines Quiñonero

Com ja es va denunciar per part dels responsables d’EU a l’anterior govern municipal, la rivalitat entre dues bandes de narcotraficants integrades, respectivament, per nigerians i persones d’ètnia gitana constitueix una distorsió permanent de la convivència a Son Gotleu i s’afegeix a les condicions de precarietat social derivades dels alts índexs d’atur i la crisi econòmica generalitzada. Ambdós clans generen un ampla xarxa clientelar entre un entorn de persones empobrides a les quals “protegeixen” i nodreixen de recursos econòmics i que també els serveixen de força de xoc quan esclaten els seus conflictes.

Acabar amb aquesta dinàmica és essencial per normalitzar la situació del barri i això passa per una intervenció decidida de la Policia Nacional per tal d’erradicar el narcotradic de Son Gotleu, una actuació  que no pot ser afectada pels retalls pressupostaria generalitzats que s’estan produint a tots els àmbits de l’administració de l’Estat. Per tal de seguir i controlar aquesta actuació, el grupo parlamentari d’IU al Congrés durà endavant les iniciatives parlamentàries que siguin necessàries.
No obstant això, també és imprescindible continuar amb la feina callada però enormement positiva dels treballadors socials, mediadors, professionals de l’educació, entitats associatives, etc. que estan implicades en el Pla Integral d’Intervenció a Son Gotleu aprovat l’any 2009.
En aquest sentit, EU demana al batle Mateo Isern que els retalls pressupostaris anunciats no afectin a aquest Pla i que, de manera concertada amb les entitats del barri, el reforci i replantegi en allò que s’estimi necessari.
Per últim, EU reclama del batle Isern que deixi de potenciar líders veinals com el Sr. Ginés Quiñonero que, des de fa anys, juguen un paper incendiari d’atiament del racisme i de destrucció de la convivència a Son Gotleu.
Share This