La convocatòria va dirigida a les organitzacions socials i col·lectius que s’han mobilitzat en contra dels retalls socials de l’executiu, sindicalistes, organitzacions socials i activistes del 15

 

eu_eivissa_310811

 

Des d’Eivissa, Esquerra Unida ha llançat la convocatòria social i una convidada explícita a tots els col·lectius i persones que es reclamen d’esquerres per a construir un programa i una alternativa participada des d’abaix.

A la roda de premsa han participat Elva Alonso, Coordinadora d’Esquerra Unida d’Eivissa, Miquel Ramon membre de la direcció d’Eivissa, Manel Carmona, Coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears i Ramon Luque, coordinador electoral de IU-Federal. Posteriorment han mantingut una assemblea nombrosa amb adherits i simpatitzants de tots els municipis de l’illa.

EU ha instat a l’executiu central a convocar un referèndum que situi un debat obert, democràtic i transparent; i que, als col·legis electorals del 20 N aparegui una TERCERA URNA per a que la ciutadania sigui la que decideixi si convé dotar-nos d’un ordenament jurídic distint –ha apuntat Luque-.

En aquest sentit -Luque- considera que es donen les circumstàncies –i encara és possible- arribar als 35 diputats del Congrés que signin a favor del mecanisme que engegaria la convocatòria d’un referèndum sobre la reforma constitucional plantejada per PSOE i PP.

Per la seva banda –Carmonaha convidat a totes les organitzacions socials, sindicalistes, activistes del 15M i col·lectius que s’han oposat als retalls plantejats per l’executiu socialista els darrers mesos: vaga general, pensionazo i ara, reforma constitucional… ha treballar conjuntament una alternativa social i programàtica d’esquerres. En aquest sentit, EU arbitrarà mecanismes participatius per a l’elaboració del programa, així com les pròpies candidatures.

Share This