EU reclama menys crucifixes en el despatx del batle i més solidaritat amb els que moren de fam i de malalties perfectament curables

 

tijeras-y-munecaEls retalls  que el govern del Sr. Mateo Isern vol fer en el pressupost municipal dedicat a la cooperació internacional són brutals des del punt de vista de la quantia (gairebé la meitat del pressupost total) i una indecència política des del punt de vista de la insensibilitat que es demostra cap a realitats que podem considerar geogràficament llunyanes però que són molt sagnants des del punt de vista estrictament humà.

La crisi econòmica té conseqüències molt dramàtiques a Palma, a Espanya i a Europa, però, a d’altres indrets, la crisi econòmica i l’encariment brutal dels aliments està provocant la mort  de milions de persones per desnutrició i malalties perfectament controlables amb una assistència mèdica mínima. La crisi humana al Nordest de l’Africa és només la punta de l’iceberg d’una situació realment desoladora.

Es cert que, malgrat això, hi ha una part de la ciutadania que pensa que si aquí tenim dificultats, els que puguin passar-ho molt pitjor s’han d’arreglar pel seu compte. Però per això estan els partits que defensen els valors humanistes: per dir que això no és així i que tots els éssers humans formam una gran família. Aquesta va ser la línia d’EU i del govern municipal a l’etapa anterior que, malgrat la crisi, no va davallar gens ni mica el percentatge del pressupost destinat a Cooperació

Malauradament, no ha estat el cas del govern del PP que s’ha llençat de ple al recurs fàcil del retall en la cooperació internacional com a manera d’arreglar els problemes pressupostaris. Que, a més, això es combini amb sessions fotogràfiques amb el crucifix al despatx i amb la recuperació de símbols religiosos, resulta senzillament indecent.

Per últim, EU, en relació amb les declaracions de la Sra. Sandra Fernandez a la premsa local, vol puntualitzar el següent:

1.- Parlar de la política de cooperació com a “repartiment “ de subvencions a les entitats és un insult cap a les ONG’s de Cooperació que, sense guanyar un euro, deiquen molt de temps i molt d’esforços a dissenyar projectes i dur-los a terme
 
2.- La Sra. Fernández menteix quan diu que l’anterior govern va dirigir “ni més ni pus que 400.000 euros  de la partida d’ajudes urgents (es suposa que a famílies de Palma) al repartiment de subvencions en l’àmbit de la cooperació”. A l’anterior govern mai no es va fer aquesta transferència. El pressupost de cooperació – en el marc d’un pressupost prorrogat – era suficient per mantenir l’esfoç cooperatiu i no hi havia necessitat de cap transferència de cap altre partida

3.- Si, com afirma la Sra. Fernandez, s’estan produint necessitats suplementàries en diversos àmbits de Benestar Social, allò més raonable és que s’arbitrin transferències de crèdit des d’altres regidories. Es segur que així serà possible solventar aquests problemes sense necessitat de condemnar a la misèria a milers de persones que es beneficiaven dels programes de cooperació subvencionats per l’Ajuntament

Share This