entrega_carta_delegacio_1

EU considera que els darrers esdeveniments relacionats amb l’explosió de la planta nuclear al Sud de França tornen a posar en evidència la perillositat de depender de la producció d’energia a través dels combustibles nuclears i lliura una carta a la Consul de França a Barcelona.

 

L’explosió en el complex nuclear de Marcoule a Nîmes, a només de 400 Km de distancia de les Illes Balears, ha posat en alerta tots els governs europeus. Malgrat s’hagi descartat el perill d’una fuga radioactiva, EU considera que la reacció dels governs torna a demostrar la perillositat de tots els processos relacionats amb la producció d’energia nuclear.
Totes i cadascuna fase del procés (extracció, transport, producció, reactivació dels metals, tractament de residuus) representen una greu amenaça per al mediambient i la salut pública. El darrer accident de la planta japonesa en Fukushima (magnitud 7), sumat a anteriors catàstrofes com la de Goiania (Brasil, magnitud 5) o la de Txernobil (Ucraina, magnitud 7) posen de manifest els greus i inassumibles riscos de la utilizació de l’energia atomica.
EU declara que l’actual sistema de producció no és ni net, ni segur ni economicament rendible quan es valoren totes les despeses relacionades amb el procès de producció..
EU es vol refermar en la seva proposta de tancar les actuals centrals espanyoles en funcionament, alhora que s’impulsen mesures d’estalvi energètic, optimització de la despesa energètica i un major protagonisme de les fonts d’energies renovables.

 

entrega_carta_delegacio_2

Share This