posidonia-mediterranea1-448x269El Conseller d’Agricultura i Pesca i Medi Ambient començà des d’un bon principi l’exercici de les seves responsabilitats adquirint una merescuda mala fama per les seves sortides de to i la seva xuleria cap els partits i diputats de l’oposició.


Ahir, no obstant això, es va superar a sí mateix acusant  a un ciutadà que va tenir la “gosadia” de denunciar les agressions a les praderes de posidònia de la reserva marina de les Pitiüses ni més ni manco que de defensar interessos particulars. Amb aquesta postura ataca frontalment el teixit socioeconòmic de l’illa de Formentera que enten que la industria turística depèn de la qualitat i bona salut de les platges i fons marins.


Així mateix, va menysprear el Consell de Formentera ironitzant sobre el cost econòmic de l’acord d’aquest organisme (adoptat per unanimitat de tots els grups representats) que insta el Govern Balear a prendre les mesures necessàries per protegir les praderes de posidònia. Només bastaria en fer complir les nombroses lleis que donen protecció a les praderies de posidònia, però que en temps de crisi econòmica semblen oblidades.


Més enllà dels lamentables aspectes formals que caracteritzen el Sr. Gabriel Company, allò més cert és que ahir no va oferir cap dada rellevant que permetés tranquil·litzar l’opinió pública sobre l’estat i evolució de les praderes de posidònia a les Pitiüses. Més encara, va aportar dades com és ara la detecció de 374 fondeigs irregular que sí resulten especialment alarmants i que contrasten vivament amb l’inici de només 14 expedient sancionadors.


Que només es denunciïn un 4% de les irregularitats detectades és més aviat una crida als comportaments incívics que una mesura realment dissuasòria dels mateixos.


Per últim, EU vol expressar la seva solidaritat amb les persones i els col·lectius ciutadans que han patit les acusacions sense proves que ha estat objecte per part del Conseller Company a la vegada que reitera la seva voluntat de seguir el tema a través del grup parlamentari europeu d’IU par tal que les institucions comunitàries garanteixin al Govern Balear el compliment de la normativa europea en la protecció de les praderes de posidònia, a un indret –les Pitiüses- on la protecció és doblement important donat el pes específic que significa per a l’economia i el desenvolupament social.

Share This