paroEn tres mesos, el PP ha pres decisions que envien a l’atur a 1.300 persones i un número incalculable d’ocupació indirecte


Les decisions adoptades pel Partit Popular són les més antisocials de les que s’hagin adoptat des de la restauració del sistema democràtic.

 

Als 800 empleats d’empreses públiques cal afegir els 150 de l’ERO de RTV Mallorca, els 79 derivats dels retalls dels drets sindicals, els 29 del Servei d’Orientació Laboral de l’IMFOF i els 300 contractes temporals a aturats de llarga durada  finançats per l’anterior govern i que han estat paralitzats pels nous responsables de l’IMFOF. En definitiva: més de 1.300 persones que van de l’ocupació a l’atur.

A això hi ha que afegir les restriccions en la contractació d’interins a tots els nivells de l’Administració (incloent serveis públics bàsics com és ara la Salut i l’Ensenyament).

 

I, el que és més important, a tot això hi ha que afegir una quantitat incalculable d’ocupació indirecte derivada del fre brutal a la despesa pública associada a aquestes mesures.

 

En moments com aquests, amb una inversió privada sota mínims i una amenaça de nous períodes de recessió, la despesa pública és una eina imprescindible per mantenir el to de l’economia productiva.


Es poden fer polítiques de contenció, es poden fer polítiques d’austeritat i d’eliminació de les despeses més supèrflues, però anar més enllà i impulsar una frenada brutal com la protagonitzada pel PP a la nostra comunitat és una irresponsabilitat econòmica i una canallada inassolible des del punt de vista social.

 

Esquerra Unida de les Illes Balears, per tant, convertirà aquesta qüestió en un eix fonamental de la propera contesa electoral i farà totes aquelles accions al seu abast per protestar i deixar en evidència aquestes mesures i, a la vegada,   propiciarà i participarà de totes aquelles plataformes i àmbits unitaris que es puguin crear amb aquesta finalitat.

Share This