AlejandroAlejandro Aparicio defensa que el programa d’IU no és utopia, que utopia és que els mercats i el capital es preocupin del benestar i de la felicitat de les persones


Avui migdia, Manel Carmona, coordinador d’EU, ha presentat públicament a Alejandro Aparicio com a cap de llista d’Esquerra Unida de les Illes Balears al Congrés dels Diputats.

 

Aparicio ha manifestat sentir-se encoratjat per representar a Balears l’alternativa del conjunt de Izquierda Unida front els partits del pensament únic. Afirma que es sent particularment orgullós de que Izquierda Unida hagi estat coherent amb la seva tradició d’unió de l’esquerra i que hagi aconseguit signar acords amb la Chunta Aragonesista, Iniciativa per Catalunya-Verds o la Confederación de los Verdes entre d’altres i que hagi pogut aconseguir que membres de les reivindicacions del 15M integrin les seves llistes i inclús que les encapçalin.

 

La primera tasca que Aparicio durà a terme com a candidat al Congrés serà encapçalar la delegació de 17 membres d’EUIB i de moviments socials de les Illes i fer arribar les seves propostes a la Convocatòria Social, el procés participatiu per a l’elaboració d’un programa per a l’esquerra, al que han participat més de 5.300 persones i que, aquest cap de setmana a Madrid, conclourà el programa electoral que presentarà Izquierda Unida al conjunt de l’Estat.

 

Aparicio ha avançat que aquest programa oferirà una sortida alternativa a la crisi, basat en un model fiscal més just per evitar les retallades del bipartidisme que, com s’ha vist al conjunt de l’Estat i a les diferents Comunitats Autònomes, ni creen llocs de feina ni desenvolupen l’economia real. En definitiva, les polítiques que ofereix el bipartidisme només signifiquen més crisi.

 

El candidat d’EU al Congrés ha asseverat que sortir de la crisi sense que els treballadors i les treballadores, la gran majoria de la població, ho haguem de pagar és real i no utopia com diuen algunes veus del pensament únic. Per Aparicio utopia és que els mercats i el capital es preocupin del benestar i de la felicitat de les persones.

 

Per concloure, Aparicio ha manifestat que “tenim una oportunitat molt valuosa de canviar les coses, de votar per un programa d’esquerres alternatiu al pensament únic del bipartidisme”. Aquesta voluntat de canvi es veu reflectida a les enquestes que, per unanimitat, atorguen a Izquierda Unida una pujada en intenció de vot i pronostiquen que formaran un grup parlamentari propi tot i l’injusta i desproporcional Llei Electoral.

 

Alejandro Aparicio Díaz

Palma, 2 de maig de 1983

Diplomat en Infermeria (UIB)

 

Va arribar a Esquerra Unida el seu darrer any d’institut, ara fa deu anys. Abans ja havia participat a l’associació d’estudiants del IES Joan Maria Thomàs i a l’Associació Juvenil Barri.

 

Durant la seva etapa universitària va destacar com a representant dels estudis d’Infermeria i com a president del Consell d’Estudiants de la UIB i de l’Associació Estatal de Estudiantes de Enfermería.

 

Ha exercit d’infermer als hospitals de Son Dureta, Son Llàtzer i Son Espases i com a Assessor i Director General de l’IMFOF a la passada legislatura.

 

Actualment és Secretari d’Organització d’Esquerra Unida de Palma, membre de la direcció de Mallorca i de les Illes Balears i responsable de comunicació del Area Federal de Juventud de IU.

Share This