imfofAlejandro Aparicio ha convidat  la regidora Esperanza Crespí a dimitir perquè “per liquidar les polítiques d’ocupació no es necessita una regidora de govern”


La decisió adoptada ahir pel Consell Rector de l’IMFOF és senzillament vergonyosa per diversos motius:

1) Perquè l’IMFOF està per crear ocupació no per gastar els doblers de la ciutadania en destruir-la.

2) Perquè els treballadors acomiadats compleixen una funció essencial des del punt de vista social i laboral: l’orientació i impúls de la inserció laboral dels aturats. A més, un dels dos programes que duien a terme, el SAO, estava cofinançat per Benestar Social i estava adreçat a persones en risc d’exclussió laboral i social.

3) Perquè no es tracta de personal eventual de programes que hagin acabat el seu contracte sinó de personal que va adquirir la condició d’indefinit per mor dels contractes encadenats i les irregularitats en la gestió d’aquests recursos que es varen produir durant les legislatures del PP (condició d’indefinit reconeguda amb tots els informes ju´rífdics favorables i com era de dret, durant la presidència de l’IMFOF d’EU).

4) Perquè els 530.000 euros gastats en indemnitzacions és el DOBLE de la cuantía que costaven a l’Ajuntament els 718  aturats de llarga durada que l’Ajuntament podia haver contractat durant 6 mesos en el marc del Conveni SOIB-Corporacions Locals, conveni que implicava que més del 90% dels costs de contractació correguessin a càrrec de l’Estat i al qual l’IMFOF va renunciar “per estalviar”.

5) Perquè la decisió de l’IMFOF contravé l’Estatut dels Treballadors en la mesura que no s’ha complert el procediment previst de negociació prèvia amb el Comité d’Empresa.
A la vista d’aquesta nova mesura, el candidat d’EU al Congrés i ex-Director General de Treball de l’Ajuntament, Alejandro Aparicio, ha afirmat que “si la Sra. Esperanza Crespí tengués una mica de dignitat, la Sra. Esperanza Crespí dimitiria i estalviaria el seu sou als contribuients: la polìtica de desmantellament de les polítiques actives d’ocupació que està duent a terme podria ser perfectament duita a terme per la  Gerencia de l’Institut”

Share This