entrepierna51El candidat al Congrés dels Diputats, Alejandro Aparicio Díaz, creu que ha estat un desencert que l’Esglèsia hagi decidit començar la campanya electoral d’una forma tant desafortunada.

La nota de la Conferència Epicscopal i la circular que el Bisbe Murgui vol fer llegir a totes les parròquies de la seva diòcesi suposa un insult als milions de persones que la crisi econòmica i les polítiques neolliberals i de retall de la despesa pública estan conduint a situacions de pobresa i de pobresa severa, incloent la pèrdua de la pròpia llar  per a desenes de milers de famílies i, pel que fa als joves, la pèrdua d’una perspectiva de seguretat mínimament consistent de cara al futur.

Totes aquestes qüestions són tractades de manera tova i poc compromesa reclamant “polítiques socials responsables” i “atenció a les necessitats” dels més vulnerables.

Però la primera preocupació que manifesta l’Esglèsia, la primera que esmenta a la nota i per a la que reserva l’artilleria pesada de les seves admonicions és tot allò que fa referència al que té la ciutadania entre les cames. És aquí on parla de “perills”, de coses “nocives” i d’atemptats a drets fonamentals”. Com sempre, el matrimoni entre persones del mateix sexe i l’avortament són les seves bèsties negres.

Tampoc en l’àmbit educatiu, les seves preocupacions es centren en el fracàs escolar o la manca d’una vertadera igualtat d’oportunitats (qüestions que ni tan sols esmenta); la seva única preocupació en aquesta matèria és que, a les escoles públiques, l’adoctrinament catòlic torni a ser una assignatura fonamental.

Tampoc no té una paraula l’Esglèsia per a les polítiques de cooperació al desenvolupament dels països més empobrits i per al perill que suposen els retalls que moltes institucions estan duent a terme en matèria tan delicada.

A la fi, per a EU l’Esglèsia ha perdut una gran oportunitat de sintonitzar amb el que realment preocupa a la ciutadania i s’ha limitat a ser la guardiana de preceptes morals cada cop més obsolets
Share This