presentaci_programaEl candidat d’Esquerra Unida al Congrés dels Diputats, Alejandro Aparicio Díaz, ha presentat avui el programa electoral d’Izquierda Unida, unes propostes alternatives a les polítiques conservadores del PP i del PSOE que, vistes les dades de l’EPA, només ens porten més crisi. El programa d’Esquerra Unida és el fruit de les més de 500 assemblees celebrades al conjunt de l’estat i a les que han participat més de 15.000 persones i més de 200 associacions.


Alejandro ha catalogat de “terrorífiques” les propostes del PP i del PSOE ja que suposen permetre que els d’adalt mantenguin el seu statu quo mentres que els d’abaix haurem de seguir pagant una crisi que no hem provocat.


Si IU governa, durà a terme un pla de xoc contra l’atur. Aquest pla de xoc preveu la creació de 3 milions de llocs de feina al sector públic en àrees relacionades amb els serveis a la ciutadania, la reforma d’habitatges per esdevenir sostenibles, reforestació i explotació d’àrees boscoses, suport a les PIME i plans de formació entre d’altres.


Des de la base de que l’economia estable i real és la basada en el treball i no en l’especulació de la banca, Esquerra Unida aposta per la creació de llocs de treball al sector públic a càrrec d’una reforma fiscal per què tributi més qui més té, deixar de fer regals als més adinerats i de lluitar contra el frau fiscal. D’aquesta forma es poden financiar aquestes mesures de creació de treball i invertir els retalls i el dèficit adquirit fins ara.


Per escenificar aquestes terrorífiques propostes, Alejandro ha aprofitat la festivitat de tots sants per mostrar les màscares dels candidats del bipartidisme a la presidència del govern i ha assegurat que fan més por que Dràcula o Frankestein perquè aquests són reals i prenen decisions que afecten molt directament a la nostra vida quotidiana. El candidat d’Esquerra Unida ha repartit algunes d’aquestes màscares que es poden descarregar al web d’EU per, ara, poder retallar-los a ells!


Alejandro ha aprofitat per comentar que a l’enquesta publicada per El Mundo d’ahir, el creixement d’Esquerra Unida evidencia la millora dels resultats respecte als comicis anteriors i que la ciutadania sap veure que hi ha vida més a l’esquerra del PSOE. “I això que encara no hem presentat el nostre programa” ha ironitzat el candidat al Congrés.


Enllaç al programa electoral

Share This