cementeri_petit

La formació roja i verda ha lliurat un centenar de clavells vermells al mur de la memòria i a les sepultures de víctimes de la repressió franquista.

Per Tots Sants, Esquerra Unida ha visitat el cementeri de Palma per assistir als homenatges que Memòria de Mallorca i Unió Cívica per la República han organitzat en honor a les víctimes del franquisme i a aquelles persones que varen ser assassinades per lluitar per la llibertat i la Democràcia.

El coordinador d’Esquerra Unida, Manel Carmona, acompanyat pel candidat al Congrés dels Diputats, Alejandro Aparicio, han encapçalat una delegació d’una vintena de militants a la que al llarg del recorregut s’han apropat multitut de curiosos que desconeixíen aquesta part del cementeri de Palma.

Sens dubte, els moments més emotius han estat la visita a la tomba -descoberta recentment- de Matilde Landa, l’activista per l’educació lliure i membre del Partit Comunista que es va suicidar a la presó de Can Sales després del martiri al que va ser sotmesa. La seva bondat, el seu esperit revolucionari i la seva tenacitat en els moments més durs són un exemple que Esquerra Unida vol recordar i tenir present en la seva qüotidianitat.

En aquest sentit, Carmona, ha manifestat el reconeixement que tant Esquerra Unida com el Partit Comunista de les Illes Balears fa a una icona de la rebel·lia com Matilde Landa, “un referent comunista, feminista i de la lluita solidària per la Democràcia”.


La darrera estació d’aquest recorregut ha estat davant del sepel·li d’Emili Darder, darrer batle republicà de ciutat, que va morir afusellat pels colpistes. El grup s’ha mostrat extranyat que el batle de Palma no hagi fet cap homenatge un dia com avui a un dels seus predecesors, fill ilustre de Palma i membre “de la casa” com és Emili Darder quant necessàriament ha passat per davant del seu sepel·li.
Share This