mur_de_la_memria_UH
EU també considera incomprensible la posició dels regidors de l’oposició que formaven part de la comitiva

El Mur de la Memòria no és un símbol de la repressió franquista com tants d’altres que podem trobar al Cementiri de Palma: es tracta d’un Memorial MUNICIPAL, és a dir, INSTITUCIONAL, construit, finançat  i mantingut pel propi Ajuntament.

La seva construcció no va ser casual: es tractava de dignificar i donar la deguda importància a un lloc on varen ser afusellats moltíssimes persones lleials al govern legítim de la República (entre les quals el darrer batle democràtic abans de la dictadura franquista) i de completar i desenvolupar el que va significar una una petita  placa col·locada a finals dels anys 70 dedicada als “morts per la llibertat”  (sense més)  i que no fa cap tipus de referència als fets històrics ni a les persones que pretén evocar.

El Mur de la Memòria complementa, desenvolupa i dignifica l’indret on està ubicada la placa precisament així: explicant què va passar i recordant, nominalment, totes les persones que hi perderen la vida per les seves conviccions democràtiques i republicanes.
 
Que la comitiva municipal d’ahir continuas depositant una corona de flors a la placa i ignoràs el Memorial és LAMENTABLE perquè és una concessió a l’oposició del PP a la construcció  del Memorial durant l’anterior legislatura que, increiblement, ha comptat amb la coartada d’algúns regidors i regidores de l’oposició.

Però els esdeveniments d’ahir són també ABSURDS perquè el nou govern municipal pot mantenir el memorial o, teòricament, pot arribar a llevar-lo, però el que no pot fer és ignorar-lo precisament perquè és un monument municipal a tots els efectes: disseny, construcció i manteniment.
Foto:UH
Share This